Anlık Bildirim

Apple eksik OLED siparişleri nedeniyle Samsung'a 683 milyon dolar ödedi

Teknoloji devi Samsung, OLED siparişlerinde hedefi tutturamadığı gerekçesiyle Apple'dan durumu telafi etmesini istemişti. Beklenen adım atıldı ve Samsung'a 683 milyon dolarlık ödeme yapıldı.
Geçtiğimiz hafta sizlere Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un, Apple'dan OLED siparişlerini eksik verdiği gerekçesiyle bir telafi beklediğini duyurmuştuk. Beklenen gelişme sonrasında Apple ve Samsung'un 683 milyon dolarlık bir anlaşma yaptığı açıklandı.

Apple, Samsung'un zararını karşıladı

iPhone X modelinin piyasaya sürülmesi ile birlikte Apple, OLED ekran teknolojisine geçiş yapmış ve tedarikçi olarak da Samsung ile anlaşmıştı. Şirket yeni iPhone modellerinde kullanılmak üzere belli sayıda bir OLED panel için Samsung Display ile bir anlaşma yapmış ve geçen süre zarfında düşük satış rakamlarının da etkisiyle bu hedefini tutturamamıştı. Samsung ise bu durumda fazla üretim yaptığını ve satılmayan OLED ekranları için Apple'dan bir telafi beklediğini şirkete iletmişti.
Reuters'ın raporuna göre beklenen anlaşma gerçekleşti ve Apple, sipariş vermediği OLED ekranlar için Samsung'a 683 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Apple her ne kadar verilmeyen bu OLED siparişlerinin MacBook'lar için verilebileceğini bir çözüm olarak sunsa da, Samsung sadece varsayım olan bu durumu kabul etmemişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9237 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Samsung ve
3 etiket daha OLED üretim samsung display
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim