Anlık Bildirim

Apple, global LTE pazarının yüzde 27'sine hakim duruma geldi, Samsung lider


Apple'ın gelirinin önemli bir kısmını oluşturan ve yıl sonuna doğru 7. neslini beklediğimiz iPhone modeli, LTE desteği sunmadığı için uzun süre eleştirilmişti. iPhone 5 modeliyle Apple beklenen hamleyi yaptı ve LTE desteğini de modele ekledi.

iPhone 5 çıkışına kadar LTE pazarında iPad modelleri ile varlığını sürdüren Apple, 3. çeyrek raporlarına göre payını yüzde 26.7 seviyesine çıkardı. Strategy Analiytics tarafından yayınlanan rapora göre, ilk haftasonu 5 milyon gibi rekor bir satış rakamı yakalayan iPhone 5, LTE pazarında Apple'a önemli bir yükseliş imkanı tanıdı.

Samsung ise artarda gelen 7. çeyrekte de LTE pazarında liderliğini sürdürdü. Uluslararası pazarda 3G uyumlu cihazlar pazara suna da ABD, Güney Kore, Japonya gibi ülkelerde LTE modellerine ağırlık veren Samsung, önceki çeyrekte yüzde 50.9 olan payını yüzde 40'a düşürse de liderliği bırakmadı.

Raporda, yıl sonuna kadar 50 milyon LTE aboneliği beklendiği ifade ediliyor. Geçen yıl bu rakam 9 milyon olmuştu. Listenin kalan bölümünü Güney Koreli firmalar domine etse de Apple'ın yükselişi paylarını azalttı. LG, pazarda yüzde 15'ten yüzde 9.1'e düşerken, Pantech ise yüzde 5.8 oranında kaldı.

Google'ın satın aldığı Motorola ise yüzde 15'ten yüzde 6.7'ye geriledi.

ABI Research ise yıl sonu için tahminlerini 61 milyon sevkiyat olarak açıklamıştı. Tüketici ilgisinin değişkenliği seviyelerin farklı olmasına sebep oldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim