Anlık Bildirim

Apple iMessage problemi kullanıcılar için tehdit oluşturuyor


iPhone kullanıcıları için internet üzerinden geleneksel SMS aktarımını sağlayan iMessage servisi oldukça popüler oldu. Ancak son günlerde ortaya çıkan bir problem iPhone kullanıcılarının dikkatli olmasını gerektiriyor. 

Problem iMessage uygulamasını kullandığınız iPhone cihazını resetleyip SIM kartı çıkarsanız bile aynı telefone iMessage mesajlarının gelmeye devam ediyor olması.

Problemin ortaya çıkış hikayesi ise oldukça ilginç. 9to5Mac sitesinin haberine göre iPhone'u çalınan bir kullanıcı SIM kartını kapattırdığı ve telefonunu uzaktan formatladığı halde arkadaşlarının halen iMessage üzerinden gönderdikleri mesajların telefonu tarafından alındığını farketmiş. Apple'ın hukuk departmanına başvuran kullanıcı uzun mücadele sonunda yeni bir iPod touch modelini iMessage kullanmaya devam edebilmesi için hediye almış.

Diğer bir olay ise bir Apple mağazasında gerçekleşti. Gizmodo tarafından aktarılan bilgilere göre oğlunun iPhone'ununu tamir için servise veren anne telefonu aldıktan sonra farklı bir kişi adına iMessage mesajları geldiğini farketti. Bu farklı kişi de serviste telefonu tamir eden teknik elemandan başkası değildi. Anne kendi SIM kartını cihaza takmasına rağmen gelen mesjaların önüne geçemedi.

Problemin kaynağını araştıranlar şu olası faktör üzerinde duruyor. iMessage uygulaması ilk aktifleştirildiğinde Apple kimliği değil telefon numarası üzerine kayıt yapılıyor ve uygulama bir daha kontrol yapmıyor. Bir kez takılan SIM kart ve ardından aktive edilen iMessage sonrasında SIM kart çıkarılıp başka bir SIM kart modele takılsa bile eski numaraya ait iMessage mesajları gelmeye devam ediyor. 

Bu şekilde bir kullanıcının özel bilgilerine erişmek de mümkün oluyor. Bunun tek çözümünün operatör tarafından yapılacak tam bir SIM kart iptali olduğu belirtiliyor. 

Apple ise herhangi bir bug olduğunu düşünmüyor. The Loop sitesine konuşan bir yönetici, Apple çalışanının kendi SIM kartını telefona yerleştirdikten sonra iMessage'ı iPhone ayarlarından kapatıp açsaydı bu sorunun yaşanmamış olacağını belirtti. 

Ancak pek çok iPhone kullanıcısı bu hatadan dolayı eleştirilerini destek forumlarına bırakmaya devam ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15953 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
imessage
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim