Anlık Bildirim

Apple ile patent savaşında Samsung'a kötü haber geldi

Apple ile patent savaşında Samsung'a kötü haber geldi

Yaklaşık üç yıldır devam eden Samsung ve Apple arasındaki patent savaşlarında dün mahkeme jürisi Samsung'u üzecek önemli bir karar aldı. 

İkili arasında ilk patent davasında Samsung aleyhine 1.05 milyar dolar tazminat kararı verilmiş sonrasında ise bu miktar 450 milyon dolara indirilmişti.  

Bilindiği gibi yargıç Lucy Koh, ikili arasında patent davalarında en fazla 15 cihazın inceleme listesine alınmasına ve 5 patent iddiasının gündeme getirilmesini istemişti. Dün yapılan duruşma öncesi değerlendirmede yargıç Koh, Samsung'un multimedya senkronizasyonu ile ilgili patentinin geçersiz sayılmasına kadar verdi. Böylece Samsung'un iddia sayısı dörde düşmüş oldu.

Koh ayrıca Apple'ın klavyedeki otomatik kelime düzeltme patentinin çiğnendiğine kadar verdi. Böylece Apple'ın 5 iddiasından birisi kabul edilmiş oldu ve Samsung'a karşı ikinci dava öncesinde eli oldukça güçlenmiş oldu. Zira Samsung ihlal ettiği iddia edilen patentlerin hiçbirisine FRAND (serbest dolaşım) kararı aldıramadı. 

Bu kararın diğer bir tehlikesi ise Android ekosistemini ilgilendirmesi. Zira kelimeleri otomatik düzeltme özelliği ekosistemde yaygın olarak kullanılıyor. 

Bunun haricinde Apple, 31 Mart'taki duruşma öncesinde iki özet yargılama hakkı da kazandı. Firma bu yargılamalarda kendi suçlamalarını jüriye izah edecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8393 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
patent, Apple ve Samsung
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim