Anlık Bildirim

Apple mobil telefon endüstrisinin karının üçte ikisini topladı



Dünyanın en değerli markası Apple üstün pazarlama stratejisi sayesinde her yıl cihaz satışlarını katlayarak artırıyor. Hem taşınabilir müzik oynatıcı piyasası, hem tablet piyasası hem de mobil telefon piyasası Apple tarafından domine ediliyor. Apple'ın liderlik koltuğuna oturduğu son pazar akıllı telefon pazarı olmuştu.

Bir dönemin açık ara önde akıllı telefon üreticisi Nokia son analizlerde %15.2'lik pazar payı alarak  ilk sırayı %18.5 ile Apple'a ikinci sırayı ise %17.5 ile Samsung'a bırakarak üçüncü sıraya gerilemişti. Apple'ın önlenemez yükselişi piyasadaki kar dağılımını da direkt olarak etkiliyor.

Piyasada onlarca Android işletim sistemi yüklü cihaz varken Apple'ın her pazarda tek bir modeli bulunuyor. Böylece rakipleri gelirleri paylaşırken Apple tüm gelirlerini tek elde topluyor. 

Asymco firmasından Horace Dediu tarafından tüm büyük cep telefonu üreticilerinden toplanan son çeyrek verileriyle yapılan mobil telefon pazarı kar analizine göre Apple tüm mobil telefon pazarı karının üçte ikisini toplamayı başardı.

Pazardaki oyunculardan Nokia, Motorola, Sony Ericsson ve LG son çeyrekte mobil telefon pazarında karlarını artıramayan firmalar.  Diğer firmalardan Samsung %15, RIM %11, HTC ise %7.4 ile bu pazardaki karını artırdı. En önemli rakam ise mobil telefon pazarında Apple'ın elde ettiği %66.3'lük kar.
Diğer hiç bir firmanın erişemediği bir orana erişen Apple bu sayede toplam pazar karının üçte ikisini kasasına koymuş oldu. Mobil cihaz pazarında bu tarihi bir başarı olarak kabul ediliyor. Son gelen haberlere göre ise Apple'ın 76 milyar doları aşkın nakit birikimi ABD bütçesinden bile fazla hale geldi.
Apple mobil telefon endüstrisinin karının üçte ikisini topladı
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4863 kez okundu.
18 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, motorola ve nokia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim