Anlık Bildirim

Apple otonom araç şirketi Drive.ai’yi satın aldı

Sürücüsüz otomobil girişimi Drive.ai, Apple tarafından satın aldı. Firmanın içinde bulunduğu kötü mali tablo sebebiyle satılmaya hazırlandığı biliniyordu. Detaylar haberimizde.
Apple otonom araç şirketi Drive.ai’yi satın aldı Tam Boyutta Gör
Otonom araç sektörü için birçok firma hazırlıklarını yapıyor. Görünen o ki Apple da rekabeti yeni bir seviyeye çıkarmaya kararlı. En azından bugün satın aldığını açıkladığı Drive.ai şirketi buna işaret ediyor. Kötü mali tablo sebebiyle Drive.ai girişiminin çözüm arayışında olduğu biliniyordu. Hatta Apple’ın firmayı satın almayı planladığı yaklaşık üç hafta önce ortaya çıkmıştı.

Ödenen miktar bilinmiyor

Apple’ın Drive.ai için ne kadar ödeme yaptığı şimdilik bilinmiyor. Ancak firmanın mühendislik ekibi dahil birçok personeli ve otonom araçları Apple’a geçiş yapıyor. İki sene önce Drive.ai için 200 milyon dolarlık değerlendirme yapılmıştı. Şu an işlerin pek iyi gidilmediği hesaba katılarak Apple’ın 77 milyon dolardan daha az ödeme yaptığı tahmin ediliyor.

Drive.ai, Stanford Üniversite’sinden ayrılan, makine öğrenme araştırmacıları tarafından 2015 yılında kuruldu. Bugüne kadar çalışmalara devam eden girişim, otonom araç teknolojileri konusunda iddialı firmalardan biriydi. Çalışmalarını Nissan NV200 modeli üzerinde sergiliyordu.

Tahmin edebileceğiniz gibi bu satın alma Apple’ın otonom araç teknolojilerine bakışını göstermesi dolayısıyla oldukça önemli. Daha önce de belirttiğimiz gibi Apple'ın kendi sürücüsüz araç teknolojilerini geliştirmeye hala hevesli olduğunu söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim