Anlık Bildirim

Apple, toplu taşıma kartı yerine iPhone'un kullanılmasını istiyor

Apple, iPhone'u yaşamımızın her alanına sokmak için girişimlerine devam ediyor. Toplu taşıma geçişlerinde de iPhone kullanılması için önemli çalışmalar başladı bile.
Apple, toplu taşıma kartı yerine iPhone'un kullanılmasını istiyor

    Türkiye'nin her şehrinde farklı bir toplu taşıma kartı uygulaması mevcut. Örneğin İstanbul'da İstanbul kart kullanılırken, Adana'da Kent kart kullanılıyor. Peki bunların hepsi tek bir çatı altında toplansa nasıl olurdu? Sanırım herkes çok daha rahat ederdi. İşte Apple'ın da amacı bu.
    Apple, Amerikan Toplu Ulaştırma Birliği ile bu hayalini gerçekleştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Firmanın amacı hangi şehirde veya eyalette olursanız olun otobüs veya metro'da toplu ulaşım araçlarında iPhone'unuzu kullanarak ödeme yapabilmeniz. 
    iOS'taki Wallet ve Apple Pay gibi uygulamalar sayesinde Apple'ın toplu taşıma alanındaki planları kolaylıkla gerçekleşebilir. Gerçi Apple'ın amacı sadece bu tür ödeme uygulamalarıyla sınırlı değil, iPhone'un aynı zamanda binalara girişte güvenlik kartı olarak kullanılması da projeler arasında yer alıyor. Bunun için HID Global ve Cubic gibi firmalarla 2 yıldır görüşmeler yapılıyor.
    
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7449 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple pay ve
2 etiket daha wallet toplu taşıma
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim