Anlık Bildirim

Apple yeni MacBook'un pil ömrünü arttırmak istedi ancak bunu yapamadı

Yeni bir rapora göre Apple, test aşamasında yaşanan sorunlar nedeniyle son dakikada yeni pil teknolojisinden vazgeçti. Böylece yeni MacBook beklenenden düşük pil performansı ve daha ağır olarak geldi.
Yeni Apple MacBook'un pil ömrüyle ilgili ilk değerlendirmeler çoğunlukla negatif olmuştu. Çoğu kullanıcı, Apple'ın vaatlerine rağmen yeni neslin batarya performansını önceki modelden önemli ölçüde düşük bulduğunu söylüyor. Bloomberg kaynaklı yeni bir rapor bunun nedenini açıklığa kavuşturmuş durumda.
Apple'ın yeni MacBook'u tamamen yeni bir batarya teknolojisi ile donatmayı planladığı ancak test aşamasında yaşanan sorunlardan ötürü son dakikada vazgeçmeye kararı aldığı bildiriliyor.

Daha hafif pil paketleri

Özellikle Apple, bir taşla iki kuş vurmaya çalışarak dizüstü bilgisayarın içinde birkaç hafif pil paketi kullanmak istedi. Böylece cihazın genel ağırlığını azaltabilecek ve aynı zamanda daha uzun pil ömrü sunulabilecekti.
Bununla birlikte, şirketin yeni teknolojiyi test ederken bazı sorunlar yaşadığı, bu nedenle eski tasarıma sahip eski tarz batarya paketi ile değiştirme kararı aldığı belirtiliyor. Sonuç olarak beklenenden düşük pil performansı ortaya çıkarken dizüstü Apple'ın beklediğinden daha ağır olarak geldi.
Apple, yeni MacBook'un çıkış tarihini ertelemek ve dizüstü bilgisayar için daha uzun süre dayanacak bir pil üzerinde çalışmaya devam etmek istemedi. Çünkü cihazın, genellikle şirket için çok güçlü satışlar üreten tatil sezonuna denk gelmesini istemişti.

MacBook havasını kaybetti

Apple'ın tek problemi pil değildi. Mac birimi içinde çalışan birkaç mühendis, şirketi terk etme kararı aldı. Bazıları şirketin vizyonunu eleştirdi ve MacBook Pro'nun cazibeden yoksun olduğunu ve diğerlerinin de yenilikleri sürdürdüğünü söyledi.
Apple'ın en büyük rakiplerinden biri olan Microsoft, Surface serisinde yer alan yeni cihazlarla birlikte donanım endüstrisine agresif yatırımlar yapıyor. Microsoft'un Apple MacBook Pro'ya rakip olan ürünü Surface Book, Windows 10 ile birlikte geliyor ve çıkarılabilir bir dokunmatik ekran ve kalem desteği gibi donanımlara sahip.
Apple, artık MacBook için geleneksel bir yaklaşımla hareket etmekten dolayı kendi ekibince şiddetle eleştirildi. Birçoğu, MacBook'daki düşüşünün Apple üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olabileceğini düşünüyor. Çünkü bu durum şirketin ekosistemini parçalayabilir ve iPhone da dahil olmak üzere tüm cihaz serisine yayılabilir.
Bu arada, Apple her seferinde donanımlarını överek masaüstü serisi için de yeni yükseltmeler yapmayı vaat ediyor. Önümüzdeki yıl iMac'in yenilenmesi bekleniyor ancak Microsoft da bu alanda yatırım yapacak. Bu nedenle Apple'ın çarpıcı geliştirmeler ve heyecan verici yeniliklerle gelmesi şart.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3743 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
batarya, pil ömrü ve
2 etiket daha yeni macbook Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim