Anlık Bildirim

Apple yeni bir harekete duyarlı kontrol patenti aldı

Dokunmatik ekranlar iyice hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuşken Apple şimdi de yakın mesafeden harekete duyarlı şekilde çalışacak ekranlar için bir patent aldı.
Apple yeni bir harekete duyarlı kontrol patenti aldı
 
Dokunmatik ekranlar artık teknoloji dünyasında hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuş durumda. Özellikle akıllı telefonlar dokunmatik ekran olmadan neredeyse düşünülemeyecek hale geldiler. Apple ise harekete duyarlı şekilde çalışacak ekranlar üzerinde duruyor.
Apple'ın yeni patenti "yakın mesafeden harekete duyarlı şekilde çalışacak multi-touch yüzeyler" ile ilgili oldu. Bunun anlamı parmaklarımızı ekrana çok yakın tutarak dokunmadan parmak hareketleriyle işlemleri yapmamız. Bu da hareketlerimizi algılayacak sensörlerin olmasını zorunlu kılıyor.
Tahminler bu özelliğin ekranı açıp-kapatma, ekranın parlaklığını değiştirme, cihazı açıp-kapatma, uygulamalardan çıkış gibi temel fonksiyonlar için kullanılacağı yönünde. Küçük ekranlarda dokunmadan klavye kullanmak çok zor olsa da özellikle iMac'te bu patent çok işe yarayabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim