Anlık Bildirim

Apple, yeni iPhone'larda parmak izi tarayıcısı konumlandırmayabilir

Apple 2018 yılından itibaren tanıtacağı tüm iPhone modellerinde, parmak izi tarayıcısı yerine iPhone X'te kullanılan Face ID teknolojisine yer verebilir. Konuya ilişkin ayrıntılar haberimizde.
Apple, iPhone X ile birlikte güvenlik seçeneklerine Face ID'yi (yüz tanıma teknolojisi) ekledi. iPhone X'te parmak izi tarayıcısına yer vermeyen şirket, Touch ID'nin sonunu getiriyor olabilir. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın 2018 yılında üreteceği iPhone modellerinde parmak izi tarayıcısından tamamen kurtulacağını ve Face ID dışında bir güvenlik seçeneğine yer vermeyeceğini söyledi.

Face ID İle Yapabileceklerinizin Sınırı Yok 

Face ID, yüzünüzün geometrisini doğru şekilde eşlemeye yönelik gelişmiş teknolojilerle donatılmış yeni TrueDepth kamera sistemiyle kullanıcılara güvenli kimlik doğrulama imkanı sunan yeni bir teknoloji. Face ID ile birlikte iPhone'un kilidini açabilir; iTunes Store, App Store ve iBooks Store'dan yapılan satın alma işlemlerinin yanı sıra Apple Pay ile yapılan ödemelerinizi onaylayabilirsiniz. Ayrıca geliştiriciler de uygulamalarına giriş yapmanız için Face ID'yi kullanmanıza olanak sağlayabilir. 
Şöyle birkaç sene geriye gidecek olursak, Apple iPhone 5s ile birlikte iPhone ve iPad'lerde Touch ID adını verdiği parmak izi tarayıcısına yer vermeye başladı. Ardından diğer üreticilerde cihazlarında parmak izi tarayıcısına kullanmaya başladı. iPhone 8 ve 8 Plus Apple'ın Touch ID'ye yer verdiği en yeni model olarak karşımıza çıkıyor lakin iPhone 8 serisi Touch ID'nin kullanıldığı son iPhone modeli olabilir.
4 gün önce Android üreticileri Face ID'nin ardından yüz tanıma teknolojisine yöneldiğine dair bir haber paylaşmıştık. Apple kanadındaysa isabetli tahminleriyle tanınan Ming-Chi Kuo'ya göre, Apple 2018 yılından itibaren tanıtacağı tüm iPhone modellerinde Face ID'yi kullanmayı planlıyor. Kısacası iPhone X, yeni bir devrin başlangıcı olurken; iPhone 8 serisi ise bir devrin sonu olacak gibi görünüyor.
Unutulmaması gereken önemli bir nokta ise Face ID'nin tam anlamıyla test edilmesi ve hiçbir güvenlik açığının olmaması gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4548 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, iPhone 5S ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim