Anlık Bildirim

Apple’ın Çin’deki düşüşü devam ediyor

Çin’deki pazar payının büyük bir bölümünü kaybeden Apple, bir süre önce gerilediği dördüncülük konumunu Xiaomi'ye kaptırdı. Apple'ın bu durumu, şirketin kazancını da büyük oranda azalttı.

 

Apple’ın Çin’deki düşüşü devam ediyor Tam Boyutta Gör

Apple, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin’de kötü günler geçirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene hızlı bir şekilde düşüş yaşayan akıllı telefon üreticisi, son verilere göre dördüncü sıraya kadar gerilemişti. Canalys tarafından yapılan son araştırmalara göre geride bıraktığımız çeyrekte dördüncü sırada bulunan Apple, konumunu Xiaomi’ye kaptırdı.

Xiaomi, 2013 senesinden beri en düşük satış rakamlarına sahip olmasına rağmen Apple’ı geride bırakmayı başardı. Şirket, önceki seneye göre yüzde 21’lik düşüş ile 51.4 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Bu verilere göre Xiaomi’nin pazar payı 2015 senesinde yüzde 15.2’yken, 2016 senesinde yüzde 10.7’ye kadar geriledi. Apple ise önceki seneye göre yüzde 18.2’lik düşüşle 43.8 milyon akıllı telefon satışı yaptı ve ülkedeki karı yüzde 8 azaldı.

 
Apple’ın Çin’deki düşüşü devam ediyor

Neredeyse tüm dünya pazarının üçte birini kapsayan Çin’de şu an Huawei liderlikte bulunuyor. 76.2 milyon akıllı telefon satan üretici; oldukça hızlı bir şekilde gelişen ve 73.2 milyon akıllı telefon satışı yapan Oppo tarafından takip ediliyor. Üçüncü sırada ise 63.2 milyon adet akıllı telefon satan Vivo bulunuyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3775 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim