Anlık Bildirim

Apple'ın hatasını fırsata çevirdiler: İtalyan giyim firmasının Steve Jobs zaferi

İtalya merkezli bir giyim firması "Steve Jobs" ismini marka adı olarak kullanmaya devam etme hakkı kazandı. Apple tüm çabalarına rağmen bunu engellemeyi başaramadı.
İtalyan bir giyim firması, uzun süren bir davanın ardından "Steve Jobs"u marka adı olarak kullanmaya devam etme hakkı kazandı. Steve Jobs giyim şirketi 2012'de Vincenzo ve Giacomo Barbato tarafından kuruldu. İki kardeş, Steve Jobs isminin marka tescilinin yapılmadığını fark edince Apple'ın kurucusunun ismini kullanmaya karar verdi.
İkili, Repubblica Napoli gazetesine verdiği demeçte "Pazar araştırmalarımızı yaptık ve dünyadaki en tanınmış şirketlerden biri olan Apple'ın, kurucusunun markasını tescil ettirmeyi düşünmediğini fark ettik, bu yüzden bunu yapmaya karar verdik" dedi. Hatta bu da yetmemiş, ısırılmış J harfinin üzerine bir yaprak kondurarak Apple'ın logosunu da taklit etmişler.

Apple markayı geri alamayınca logoya dava açtı

Durumu öğrenen iPhone üreticisi, Barbato kardeşlere karşı dava açtı. Apple, Steve Jobs'un adını markalaştırmayı akıl etmediği için davayı kaybetti. Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi, 2014 yılında Apple'ın markaya olan talebini reddetti ve kullanım hakkını kardeşlere verdi.
Apple bu kez de şirkete logosunu ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. Bu davayı da kaybetti. Fikri Mülkiyet Ofisi, logonun Apple'ın logosundan yeteri kadar ayrıldığını ve "J harfinin yenilebilir olarak algılanamayacağını" ve bu nedenle eksik kısmın ısırık olarak değerlendirilemeyeceğine karar verdi.
Şirket şu anda giyim ve aksesuar üzerine çalışıyor ancak elektronik cihaz üretme planları da var. Kardeşler oldukça yenilikçi, yıllardır üzerinde çalışmakta oldukları bazı elektronik cihazlar olduğunu söylüyor. Yani yakında Apple ile doğrudan rekabet edebilecek ürünlerle boy göstermeye başlamaları sürpriz olmayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7966 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
steve jobs, dava ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim