Anlık Bildirim

Apple'ın iPhone ekranlarını AMOLED'e yükseltmeme nedenleri azalıyor

Apple'ın yeni nesil iPhone'larda AMOLED ekran teknolojisine geçiş yapacağı söyleniyor. AMOLED panel maliyetindeki düşüş bu geçiş için şirketin önündeki en önemli engeli kaldırmış durumda.
Son aylardaki çeşitli söylentiler Apple'ın önümüzdeki birkaç yıl içinde akıllı telefonlarında AMOLED ekrana yer verebileceğini belirtiyordu. Samsung gibi rakip üreticiler yıllardır kendi amiral gemisi cihazlarında AMOLED ekran kullanmasına rağmen Apple, iPhone modellerinde LCD ekrana takılıp kaldı. AMOLED ekran teknolojisi parlak renkler, daha net görüntü ve LCD'ye göre daha iyi güç verimliliği sağlıyor ancak kitlesel üretim için daha pahalıydı.
AMOLED ekranların LCD panellere göre artık daha ucuz bir üretim maliyetine sahip olmasıyla Apple'ın iPhone'larda AMOLED ekranlara yer vermeme nedenleri iyice azalmış durumda. IHS Technology verilerine göre, 5 inçlik bir AMOLED panelin maliyeti birim başına 14.30 dolara gerilemiş durumda. 5 inçlik bir LCD panel ise 14.60 dolara mal oluyor. 2015 sonlarına kadar ortalama 5 inçlik bir AMOLED panelin birim başına 17.10 dolarlık maliyeti vardı. Yani oldukça kısa bir süre içersinde üretim maliyetlerinde büyük bir düşüş yaşanmış durumda.
Tüm bu gelişmeler Apple'ın AMOLED ekranlara büyük bir yatırım yapması için mükemmel bir zaman olduğunu gösteriyor. Bu noktada AMOLED ekran teknolojisine sahip bir iPhone üretiminin LCD ekranlı bir cihaz üretmekten daha ucuza mal olacağı da bir başka gerçek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7270 kez okundu.
22 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ekran, LCD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim