Anlık Bildirim

Apple'ın uzun bir süredir sır gibi sakladığı otonom araç projesine dair ilk önemli detaylar geçtiğimiz hafta ortaya çıkmış ve şirkete yakın kaynakların da belirttiği gibi Apple'ın otonom araç üretmekten ziyade otonom yazılımı üzerine çalışacağı anlaşılmıştı. Kaliforniya Motorlu Araçlar Departmanı'na başvuran ve otonom araç testleri için izin alan Apple'ın, ilk test aracı da ortaya çıktı.


 

Bloomberg'ün haberine göre beyaz bir Lexus RX450h SUV modeli, Apple tesislerinden Kaliforniya sokaklarına çıktı. Google'ın otonom araç birimi Waymo'nun da kullandığı Veledoyne şirketine ait 64 kanallı LIDAR sensörünün bulunduğu araçta en az iki radar ve birçok kamera bulunduğu belirtildi. Sensörlerin ve kameraların araca yerleştirilme şeklinin ise Google ve Uber'in ilk otonom araç denemelerinde olduğu gibi dışarıdan bakıldığında kolaylıkla fark edilebilir olması dikkat çekti.


Apple halen otonom araç çalışmalarıyla ilgili net bir açıklama yapmış değil. Bununla birlikte Apple'ın özelleştirdiği Lexus otomobillere ait geniş çaplı bir otonom sürüş testi de bulunmuyor ancak bugüne kadar 30 şirketin otonom araç testi için izin aldığı Kaliforniya'da, Apple oldukça zorlu bir rekabete resmen giriş yaptı. Şirketin gelecek planlarının sadece yazılımdan mı ibaret olduğu yoksa Apple'ın kendi otomobilini üretmek için mi hazırlandığı ise merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim