Anlık Bildirim

Apple'ın otonom sistemi ortaya çıktı

Otonom sürüş teknolojisi üzerine çalışan Apple, bir süredir ABD'de sürüş testleri gerçekleştiriyordu. Şirketin otonom sistemi ilk kez yakından görüntülendi.

Apple'ın otonom sistemi ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
 

Apple'ın otonom araç üretmek yerine diğer otomobil üreticilerine tedarik sağlamak üzere otonom sürüş teknolojisi geliştirmeye odaklandığı geçen yıl ortaya çıkmıştı. Şirket, ''Project Titan'' olarak adlandırdığı çalışmada bir hayli yol katetmiş durumda. Bu yılın başlarında Kaliforniya'da otonom sürüş testlerine başlayan Apple'ın otonom sistemi ise ilk kez yakından görüntülendi. Otonom teknolojisine odaklanan bir diğer şirket olan Voyage'in kurucusu MacCallister Higgins, Apple'ın otonom sistemini gözler önüne seren görüntüleri Twitter üzerinden paylaştı.


 

Beyaz bir Lexus RX450h SUV modelinin tavan kısmında yer alan sistemde Higgins'in ifadesine göre ön ve arka kısımda Velodyn tarafından üretilen toplam 6 adet LIDAR sensörü yer alıyor. LIDAR sensörlerinin yanı sıra radar ve kameralar da tavan kısmında toplanmış vaziyette. Apple'ın otonom sistemi aracın tavan kısmını neredeyse tamamen kapatmış durumda ve bu haliyle Tesla, Waymo, Uber gibi şirketlerin sistemlerine kıyasla çok daha ilkel görünüyor ancak Higgins, bütün sistemin tavanda yer alacağını ve otonom teknolojisi üzerine çalışan diğer şirketlerin aksine aracın iç kısmında herhangi bir donanıma yer verilmeyeceğini düşünüyor.


Apple otonom çalışmaları hakkında bugüne kadar detaylı bir bilgi paylaşmış değil ancak şirketin CEO'su Tim Cook'un geçmiş açıklamalarından şirketin bu alanda büyümeye önem verdiğini görüyoruz. Higgins'in tahminleri doğruysa Apple ''tak-çalıştır'' bir otonom sistemi tasarlamış olabilir. Bu durumda şirket sistemini hazırlayıp fazla uğraşmak zorunda kalmadan doğrudan otomobil üreticilerine satarak geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim