Anlık Bildirim

Dünyanın ilk otonom yol onarım robotu İngiltere'de test edilecek

Dünyanın ilk yapay zeka destekli çukur onarım robotu yollara çıkıyor. ARRES Prevent, yoldaki çatlakları otonom bir şekilde tespit edip, onları çukura dönüşmeden doldurup kapatacak.
Dünyanın ilk otonom yol onarım robotu İngiltere'de test edilecek Tam Boyutta Gör
Dünyanın ilk otonom çukur önleme robotu , yol denemelerine başlıyor. Robotiz3d ve Liverpool Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından geliştirilen robot, çukur denetiminde çığır açmak ve yol kullanıcılarına daha konforlu bir deneyim sunmak üzere tasarlandı.

Yapay zeka destekli Otonom Yol Onarım Sistemi (ARRES Prevent), otonom olarak yollarda devriye gezerek çatlakları çukura dönüşmeden önce tespit edip dolduruyor. Bu proaktif yaklaşım, çukurların oluşmasını engelleyerek reaktif onarım ihtiyacını önemli ölçüde azaltıyor.

Dünyanın ilk otonom yol onarım robotu İngiltere'de test edilecek Tam Boyutta Gör

Maliyetleri düşürecek, onarımları hızlandıracak

Otonom yol onarım robotu sayesinde zaman ve maliyet tasarrufu sağlanırken aynı zamanda yol güvenliği de artırılmış olacak. ARRES Prevent robotu geleneksel manuel onarım yöntemleriyle karşılaştırıldığında maliyetleri %90 oranında düşürebilir ve onarım hızını %70 oranında artırabilir.

Dünyanın ilk otonom yol onarım robotu İngiltere'de test edilecek Tam Boyutta Gör
Buna ek olarak otonom yol onarım robotu batarya ile çalıştığı için çevresel etkilerini minimumda tutuyor. Şirket, bu teknolojinin karbon emisyonlarını geleneksel yöntemlere kıyasla üç kat azaltabileceği görüşünde. ARRES Prevent, titiz laboratuvar testlerinin ardından Hertfordshire'daki yollarda ilk kez kullanılmaya hazır hale geldi. Eğer başarılı olursa çukur problemleri için ezber bozan bir çözüm olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim