Audi'nin elektrikli SUV'si e-Tron, Mayıs ayında showroomlardaki yerini almaya hazırlanıyor. Aracın menzil bakımından Tesla Model X'e rakip olması bekleniyordu ancak beklentiler boşa çıktı. EPA'nın verilerine göre Audi e-tron, 328 kilometre menzile sahip.
Ayrıca Bkz. "Tesla'nın Gözcü Modu, bir hırsızlık zanlısının kısa sürede yakalanmasını sağladı"
Yani bu da 474 kilometre menzil sunan Model X ile arasında ciddi bir fark olduğunu gösteriyor. EPA ayrıca Audi e-tron'un 74 MPGe enerji tüketimi değerine sahip olduğunu açıkladı. Lüks SUV bu açından da Model X ve Jaguar I-Pace modellerinin gerisinde kaldı.
Bataryası hızlı şarj oluyor
İyi haber ise e-tron’daki 95 kWh'lık bataryanın DC hızlı şarj aleti kullanılarak 30 dakikada yüzde 80’e kadar şarj edilebilmesi. Audi e-tron 355 beygir güç üretebilen iki elektrik motoru taşıyor.
Bunun yeterli olmaması durumunda 8 saniyeliğine aracın gücünü 402 beygire çıkaran bir güçlendirme modu da var. Araç sadece 5.5 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Audi e-tron'un başlangıç fiyatı ise 74.800 dolar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Tesla model s ve x dışardan güzel ama içerden ben beğenmiyorum. Zaten onlar da eksiğin farkında olduklarından Volvo nun iç mekân şefini transfer ettiler.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
8077 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Otomobil, elektrikli araç ve