Anlık Bildirim

Audi e-Tron'un enerji tüketimi ve menzili hayal kırıklığı yarattı

Alman otomobil devi Audi'nin ilk tam elektrikli otomobili e-Tron'un menzil ve enerji tüketimi değerleri rakiplerinin gerisinde kaldı. Aracın iyi yönü ise diğer modellere kıyasla hızlı şarj edilmesi.
Audi'nin elektrikli SUV'si e-Tron, Mayıs ayında showroomlardaki yerini almaya hazırlanıyor. Aracın menzil bakımından Tesla Model X'e rakip olması bekleniyordu ancak beklentiler boşa çıktı. EPA'nın verilerine göre Audi e-tron, 328 kilometre menzile sahip.
Yani bu da 474 kilometre menzil sunan Model X ile arasında ciddi bir fark olduğunu gösteriyor. EPA ayrıca Audi e-tron'un 74 MPGe enerji tüketimi değerine sahip olduğunu açıkladı. Lüks SUV bu açından da Model X ve Jaguar I-Pace modellerinin gerisinde kaldı.

Bataryası hızlı şarj oluyor

İyi haber ise e-tron’daki 95 kWh'lık bataryanın DC hızlı şarj aleti kullanılarak 30 dakikada yüzde 80’e kadar şarj edilebilmesi. Audi e-tron 355 beygir güç üretebilen iki elektrik motoru taşıyor.
Bunun yeterli olmaması durumunda 8 saniyeliğine aracın gücünü 402 beygire çıkaran bir güçlendirme modu da var. Araç sadece 5.5 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Audi e-tron'un başlangıç fiyatı ise 74.800 dolar
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11109 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, elektrikli araç ve
3 etiket daha EPA audi e-tron menzil
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim