Anlık Bildirim

Avrupa başkentlerinde dizel araçlar yasaklanacak

Avrupa uzun yıllardır dizel araç kullanımı konusundaki politikasından vazgeçiyor. Paris, Atina ve Madrid 2025 yılına kadar sokaklarını dizel araçlardan arındıracak
Dizel motorlu araçlar Avrupa’da yıllarca hükümetler ve şirketler tarafından övüldü, yakıt fiyatları indirildi ve bu araçlar kabul edilebilir karbon emisyonuna sahip ekonomik araçlar olarak teşvik edildi. Ardından dizel emisyonların – ki karbondioksitten fazlasını içeriyor – bizim için gerçekten çok kötü olduğu ortaya çıktı. Ayrıca artık emisyonlarda hile yapmak sektörün geneline yayılmış halde.

Dizel araçların kullanılmasının uzun süre desteklenmesinin ardından dizel araç kullanımının Paris’te, Atina’da ve Madrid’de yasaklanması ( Mexico City Avrupa’da olmamasına rağmen aynı durumda) söz konusu ve süreç tersine dönmüş durumda.

Japonya Örnek Alınacak 

Mexico City'de bu hafta gerçekleşen C40 Belediye Başkanları Zirvesi sırasında ilan edilen plan, Paris belediye başkanının yakın zamanda şehrin temiz hava kalitesini artırmak amacıyla onayladığı kısıtlamaları destekler nitelikte. Japonya’da ise Tokyo, motor teknolojisindeki ve emisyon kontrollerindeki gelişmeler vasıtasıyla son yıllarda rahatlamış olmasına rağmen yüzyılın başlarında dizel motorlara belirli kısıtlamalar getirmişti.

Hedeflerinin açık olduğunu ve uygulamaya başladıklarını söyleyen Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo; Tokyo modelinin örnek alınarak 2025 yılına kadar sokakları dizel yakıt kullanan araçlardan temizlemeye çalışacaklarını da sözlerini ekledi.

ABD’de de otomobil üreticilerinin filo ortalamasını 54.5 mph(mil/galon)’a çekme zorunluluğu ile dizelin halihazırda devam etmekte olan Volkswagen Grup’un emisyon sahtekarlığı skandalına yardım edebilmesini mümkün kılmıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5254 kez okundu.
33 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
paris, Emisyon Skandalı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim