Anlık Bildirim

Avrupalı astronot, Dünya'yı uzaydan işte böyle görüntüledi (VİDEO)

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) şu anda Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan tek astronotu Alexander Gerst, Twitter hesabı üzerinden Dünya'nın çok güzel bir timelapse videosunu paylaştı.
Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderildiği günden bu yana çok iyi bir sosyal medya kullanıcısı haline gelen ESA astronotu Alexander Gerst, Dünya'nın uzaydan çekilmiş muhteşem görüntülerini paylaşmaya devam ediyor. Alman astronot şimdi de Twitter hesabı üzerinden çok güzel bir timelapse video paylaştı.


Avrupa Uzay Ajansı'nın ifadelerine göre yukarıda görmüş olduğumuz bu görüntüler tam 12.5 kat hızlandırılmış. ABD'den Afrika'ya kadar Dünya'nın birçok yerini uzaydan görebildiğimiz videoda Uluslararası Uzay İstasyonu, yaklaşık 14.000 kilometrelik bir bölgenin üzerinden geçiyor.


Geçtiğimiz Haziran ayında uzaya fırlatılan Alexander Gerst, şu anda ISS'de görev yapan altı astronottan birisi. Gerst'e iki Rus kozmonotu ve üç Amerikan astronotu eşlik ediyor. ESA'nın ikinci kez Uzay İstasyonu'na gönderdiği Gerst, altı aylık görev süresinin sona ermesiyle birlikte önümüzdeki Aralık ayında Yeryüzü'ne geri dönecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim