Anlık Bildirim

BMW, Mercedes, Ford ve Volkswagen’den Shell istasyonlarına hızlı şarj

BMW, Mercedes, Ford ve Volkswagen ortaklığında kurulan IONITY, Shell istasyonlarına hızlı şarj noktaları kurmak için anlaşmaya vardı. Ortaklığın detayları ve hedefleri yazımızda

BMW, Mercedes, Ford ve Volkswagen’den Shell istasyonlarına hızlı şarj Tam Boyutta Gör

Geçen yıl BMW, Mercedes, Ford, Volskwagen, Audi, Porsche ortaklığı ile kurulan ve otomobil üreticilerinin hızlı şarj teknolojileri konusunda güçlerini birleştirmelerini esas olan IONITY, High-Power Charging adı verilen şarj noktaları ile 350kW kapasitede hızlı şarj istasyonları kurulmasını hedefliyor. (Tesla’nın yaygın olarak kullanılan istasyonları 50kW)


2020 yılına kadar Avrupa genelinde 400 istasyona ulaşmayı hedefleyen IONITY ağı için önemli bir anlaşmanın daha duyurusu yapıldı. Shell ile uzlaşıya varan IONITY, Avrupa genelindeki 18 ülkede Shell istasyonlarına hızlı şarj noktaları kuracak.


Açıklanan ülkeler arasında Belçika, Fransa, İngiltere, Hollanda, Avusturya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Slovenya, Macaristan yer alıyor. Üstelik ilk istasyonların kurulumu için İngiltere'de ve Hollanda'da seçilen bir kaç noktada çalışmalar başlamış durumda.


Ortaklığın hedefi yıl sonuna kadar 20 noktada hizmet sunmaya başlamış olmaktı. 2020 yılına gelindiğindeyse 400 istasyon hedef olarak koyulmuş. Her şey bir yana bu atılım, bahsi geçen markaların elektrikli araçları ile önümüzdeki yıllarda daha fazla karşımızda olacağını göstermesi adına önemli. Dileriz ülkemiz genelinde de kısa vadede bu yönde adımlar atılır zira hızlı şarj istasyonları olmadan elektrikli araçların yaygınlaşması pek de olası değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5817 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ionity, BMW ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim