Anlık Bildirim

BMW'den hayranlık uyandıran gelecek konsepti [Video]

Kısa bir süre önce 100. yaşını kutlayan BMW, düzenlediği etkinlikte gelecek konseptini de tanıttı. Vision Next 100 isimli konsept araç şirketin önümüzdeki 100 yıl planını ortaya koyuyor.
BMW bir kaç gün önce 100. yılını kutlamak için bir etkinlik düzenledi. Bir asırlık tarihe sahip otomobil üreticisi bu etkinlikte gelecek 100 yıl için vizyonunu da araç tutkunlarıyla paylaştı. Oldukça ilgi çekici bir konsept hazırlayan alman üreticinin Vision Next 100 isimli aracı deyim yerindeyse gelecekten gelmiş gibi görünüyor.
Teknolojiyle donatılan konsept araç tasarım konusunda da olabildiğince füturistik. Özellikle aracın şekil değiştirilebilen yapısı hayranlık uyandıracak cinsten. Tekerleklerin gövdeyle bütünleşik yapıda olduğu otomobil dönerken tekerlek kısımları açılarak dönüşe imkan veriyor. Renk değiştirebilen gövde bu sayede diğer sürücülerle ve yayalarla da haberleşebiliyor. Bu haberleşme bilincinin ise önümüzdeki 100 yıl içerisinde oluşması ve kullanılması bekleniyor.
Araç içi sistem de tıpkı modelin dış görünümü gibi geleceğe uygun olarak hazırlanmış. Sürücü direksiyon hakimiyetini aldığı sırada da yardımcı olabilmek ve onunla ilgilenmek için elinden geleni yapan Alive Geometry adındaki sistem, sürücü hakimiyeti bıraktığında kontrolü eline alarak otonom sürüş keyfi yaşatabiliyor. Otonom modda direksiyonun katlanabilir yapıyla kaybolarak şoför koltuğunda ekstra rahatlık sunduğunu da görüyoruz.
İlgi çekici konsepti aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Sizce gelecek 100 yılda otomobillerin değişimi nasıl olacak?
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4906 kez okundu.
32 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
BMW, vision next 100
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim