Anlık Bildirim

BMW'nin otomobil yazılımında 14 farklı kusur tespit edildi

Çin'de faaliyet gösteren siber güvenlik şirketi Keen Lab'ın yaptığı bir araştırmaya göre, BMW otomobillerin yazılımlarında 14 farklı kusur tespit edildiği açıklandı. Gelişmenin detayları haberimizde.
Çinli siber güvenlik şirketi Keen Lab, Alman otomotiv devi BMW'nin yazılımında 14 farklı kusur tespit ettiklerini açıkladı. Bu güvenlik açıkları kullanılarak otomobillerin kontrolünün kısmen ele geçirilebileceği belirtiliyor.

BMW güvenlik açıklarını kapatmak için harekete geçti

Raporda uzmanlar, otomobillerin kendi mobil veri bağlantıları veya Bluetooth kullanılarak ele geçirilebileceğini belirtiyorlar. Çinli teknoloji şirketi Tencent'in bir bölümü olan Keen Lab yetkilileri: "Teknik olarak araç sürüş modundayken bile yüzlerce metre uzaklıktan saldırıya uğrayabilir." açıklamasını yaptılar. Yazılıma sızan bilgisayar korsanlarının arka kapılar oluşturarak sürücünün kontrolünü ele geçirilebilecekleri de ifade ediliyor.
Keen Lab'ın tespit ettiği güvenlik açıklarını düzeltmek için harekete geçen BMW, bazı i, X, 3, 5 ve 7 serisi otomobil modellerini kullanan sürücülerin önümüzdeki aylarda gelecek olan yazılım güncellemelerini mutlaka yüklemelerini öneriyor. BMW sözcüsü konuyla ilgili olarak: "Tencent ile aylardır otomobillerimizdeki güvenlik sorunlarını tespit etmek ve çözmek için çalışıyoruz." ifadelerini kullanırken, Keen Lab ise BMW'nin bu kusurlarını önümüzdeki yıla kadar ayrıntılı bir şekilde yayınlamayacaklarını açıkladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim