Anlık Bildirim

Ballmer emeklilik nedenini açıkladı : Değişimi hızlandıramadım

Ballmer emeklilik nedenini açıkladı : Değişimi hızlandıramadım

Kariyer basamaklarını hızla tırmanarak Bill Gates sonrasında Microsoft'un dümenine geçen ve uzun yıllar şirkete yön veren Steve Ballmer, şok bir emeklilik kararı alarak gelecek yıl başlarında şirketten ayrılacağını açıklamıştı.

Firmaya yakın kaynakların yönetim kurulu ile anlaşmazlığa düşen Ballmer'ın bu nedenle emekliliğini istediği iddiaları dün Ballmer tarafından da doğrulandı.

Wall Street Journal'a konuşan Ballmer, Ocak ayında mobil cihaz pazarında rekabet edebilmek için hazırladığı planı kurul üyelerine sunduğunu, ancak üyelerin çok hızlı bir yeniden yapılanma isteğini görünce bunu başaramayacağını anladığını dile getirdi.

Ballmer, yeniden yapılanmayı hızlandırmak için harekete geçtiyse de Mayıs ayında bunun mümkün olmayacağını anladı. Zira şirketin çoğu çalışanı bu konuda biraz tereddütlüydü ve bu da sürece olumsuz yansıyordu.

Ballmer, sonunda eski dönemin bir simgesi olduğuna inandı ve artık yeni dönemi yeni bir CEO ile başlatmanın zorunlu olduğuna karar verdi. Bu bakımdan da emekliliğini istedi. Microsoft'un yeni CEO olarak kimi atayacağını henüz bilmiyoruz ancak adaylardan Nokia patronu Stephen Elop'un firmanın başına geçerse Xbox ve Bing'i elden çıkaracağı konuşuluyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1128 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
steve ballmer, microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim