Anlık Bildirim

Bill Gates : iPad benzeri cihazlar kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratıyor

Bill Gates : iPad benzeri cihazlar kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratıyor

2010 yılında iPad modelinin tanıtılması ile adeta patlama yapan tablet cihazları, asıl olarak internette gezinti, mail, oyun, müzik, sosyal ağlar gibi hafif ihtiyaçlara hitap etmesi için geliştirilmişti.

Tablet pazarına sonradan dahil olan Microsoft, Windows 8 ve RT işletim sistemleri ile birlikte klavye aksesuarı ve Office uygulamaları sunarak farkındalık yaratmaya çalışıyor. Microsoft'un kurucusu Bill Gates ise bunları vazgeçilmez fonksiyonlar olarak görüyor.

Bir programda konuşan Gates; PC ve tablet cihazlarını birbirinden ayırmanın giderek zorlaştığını ve tabletlerin büyüyen bir popülariteye sahip olduğunu belirtti. Surface cihazlarının ise tabletin taşınabilirliğini ve PC'nin zenginliğini biraraya getirdiğini ifade eden Gates, iPad benzeri cihazların ise kullanıcıyı hayal kırıklığına uğrattığını savundu.

Bu cihazların kullanıcılarının herhangi bir şekilde yazı yazamadığını, döküman oluşturamadığını ve Office uygulamalarının olmadığını vurgulayan Gates, hayalkırıklığını da buna bağladı.

Gates zaman zaman tablet cihazlarını eleştiren klişe ifadeler kullansa da artık tablet satışları PC satışlarını geçmek üzere ve bu segmente yatırım yapan firmaların sayısı da giderek artıyor. Ayrıca pek çok uygulama ile artık döküman düzenleme ve çıktı alma gibi pek çok ofis tarzı işlevler de kolaylıkla halledilebiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2900 kez okundu.
47 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
surface, bill gates
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim