Anlık Bildirim

Bitcoin'in değeri 1 ay sonra yeniden 7000 doların üstünde

Kripto para piyasasına 2 gündür hakim olan yükseliş trendi Bitcoin'in değerinin yüzde 15'in üstünde artmasını sağladı. Piyasanın toplam değeri ise yeniden 300 milyar dolara dayandı.

Bitcoin'in değeri 1 ay sonra yeniden 7000 doların üstünde Tam Boyutta Gör
 

Haziran ayının başından beri şiddetli bir şekilde değer kaybeden Bitcoin'in değeri 29 Haziran'da 6 bin doların altına düşmüştü. Bu düşüşle birlikte kripto para piyasasının toplam hacmi ise yılın en düşük seviyesi olan 236 milyar dolara gerilemişti. Bu ay içinde de kripto para topluluklarının beklediği patlamayı bir türlü yapamaya Bitcoin'in değeri, bundan sadece iki gün önce 6300 dolar değerinde seyrediyordu. Geride bıraktığımız iki günde peş peşe gelen ani yükselişlerle Bitcoin'in değeri bugün yaklaşık 1 ay sonra yeniden 7500 dolara ulaştı.


Bir saat içinde yüzde 10 artış 

Dün akşam saatlerinde yaşanan yükselişle birlikte sadece 1 saat içinde Bitcoin'in değeri 6700 dolardan 7400 dolara kadar yükseldi. Gün içinde değerini korumayı başaran Bitcoin'in ulaştığı en yüksek nokta ise 7498 dolar oldu. Bitcoin'deki yükselişle Ether, Ripple, Bitcoin Cash ve EOS gibi diğer önemli kripto para birimlerinin değerinde de yüzde 5 ila 15 arasında bir artış yaşandı. Piyasa değeri itibariyla en büyük 6. kripto para birimi olan Stellar da ise saatler içinde yüzde 25'e varan yükseliş meydana geldi.



Bu artışa paralel olarak kripto para piyasasının toplam hacmi dün çok kısa bir sürede 20 milyar dolar artarak 294 milyar dolara ulaştı. Bugün ise erken saatlerde toplam hacim 300 milyar dolara dayandı. Uzun süredir kripto paraların alım/satım hacmindeki düşüşten şikayet edilirken bugün 20 milyar dolara yakın işlem hacmi ile son ayların en yüksek işlem hacmi de gerçekleşmiş oldu.


Tabi yatırımcıların büyük bir kısmı uzun zamandır beklenilen bu yükselişten memnun ancak dün akşam saatlerinde Bitcoin'in herhangi bir olumlu haber olmaksızın değerini yüzde 10 artırmasını fiyat manipülasyonuna bağlayanlar da mevcut. Şu an için Bitcoin'in bir süre daha mevcut değerini koruyup koruyamayacağı kripto para topluluklarının kafasındaki en önemli sorulardan biri. Bu sorunun cevabını önümüzdeki günlerde almış olacağız.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3101 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), ether ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim