Anlık Bildirim

BlackBerry World uygulamalarının yarısı iki geliştiriciden geliyor

BlackBerry World uygulamalarının yarısı iki geliştiriciden geliyor


BlackBerry 10 ile birlikte uygulama mağazasını genişletme yoluna giden ve farklı yarışmalar düzenleyen BlackBerry, üçüncü büyük olmak için kendisinden biraz önde olan Windows Phone Marketplace ile yarışıyor.

120 bin uygulama sayısını geçen mağaza yapılan incelemelere göre gerçek rakamları yansıtmıyor. Mağazada arama yapıldığında yaklaşık 47 000 uygulamanın S4BB adlı bir geliştiricinin elinden çıktığı görülmüş. 

Genelde geliştiricilerin 20-30 uygulama sunması alışıldık bir durum. Ancak 47 000 uygulamaya bakıldığında çoğunun gerçek uygulama olmadığı anlaşılmış. Bunlar şehir rehberleri, sesli kitaplar, konuşma kılavuzları gibi binlerce yapımdan oluşuyor. 

Mağazaya uygulama geliştiren diğer bir kişi ise Mippin kod adlı geliştirici. Mippin tam 17 000 uygulamayı mağazaya kazandırmış. Ancak bunlarında da büyük bir kısmı gerçek uygulama değil.

Bunun en büyük sebebi ise BlackBerry'nin uygulama geliştirenlere 100$'a kadar ödül verdiği etkinlikler. Bu uygulamalar yasaklanmayı gerektiren uygulamalar değil ancak BlackBerry'nin bu istila için bir tedbir alması gerektiği aksi takdirde mağazanın kalitesinin düşeceği belirtiliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1087 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim