Anlık Bildirim

Bosch, otonom sürüş parçaları için 1,1 milyar dolarlık tesis kuruyor

Otonom araçlar hayatımıza girmeye yaklaştıkça onlara parça tedariği yapacak firmaların da yatırımları artmaya devam ediyor. Alman devi Bosch, yeni tesisine 1,1 milyar dolar yatırım yapacak.
Önemli otomotiv parça üreticilerinden Bosch, otonom araçlar, akıllı şehir altyapısı ve akıllı evlerde kullanılacak yarı iletkenlerin üretilmesi için bir tesis kurmayı planlıyor. Alman devi bu tesise 1,1 milyar dolar yatırım yapacak.
Yapımının 2019 yılında tamamlanması beklenen tesis Almanya'nın Dresden şehri civarında yer alacak. Tesisin seri üretime ise 2021 yılında başlaması ön görülüyor. Bosch'un bu hamlesinin arkasında firmanın otomotiv endüstrisinde yeni mobil platformlara ve bağlı servislere geçişte anahtar üretici olarak kalma isteği yer alıyor.
Yeni kuracağı tesiste hava yastığı kontrol çipi gibi geleneksel çipler de üretecek firma, araç içi hücresel bağlantı gibi yeni teknolojiler de üretecek. Bosch'un bu alanda bazı hevesli rakipleri de yer alıyor, 15 milyar dolara MobilEye firmasını satın alan Intel bu rakiplerden birini oluştururken, Qualcomm da NXP'yi satın alarak bu sektöre adım atmayı planlıyor. Bu saydıklarımızın arasında otomotiv sektöründe en tecrübeli Bosch görünse de otonom teknolojisinde neler olacağını hep birlikte göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim