Anlık Bildirim

Bosch'dan yeni kaza önleme sistemi

Trafikte her gün binlerce insan hayatını kaybediyor. Bosch'un yayları odak noktasına koyduğu yeni kazan önleme sistemi, sürücülerin yetersiz kaldığı durumlarda devreye giriyor.
Dünyanın en büyük otomotiv parça sağlayıcı Almanya merkezli Bosch, yeni geliştirdiği güvenlik sistemiyle yaya güvenliğinde yeni bir sürecin kapılarını aralıyor.
2018 yılında üretime girmesi planlanan ve hem mevcut hem de gelecek otomobil modelleri için tasarlanan sistem, yayaların yola fırlamasıyla medya gelen kazaların önlenmesi noktasında yardımcı bir görev üstleniyor. Sistem birçok modern otomobil modeli içerisinde yer alan yol takip kameraları ile sensörlerini kullanıyor ve araç önüne bir yaya çıktığı zaman devreye giriyor.
Tehlike anında kontrolü tamamen eline almayan teknoloji, sizin kaçınma manevranızda geç kalmanız durumda ya da yaptığınız direksiyon manevrasının yeterli gelmeyeceği durumlarda kazanın önlenmesine yardımcı oluyor. Algılama sürecine karşıdan gelen trafiği de dahil eden eden ve buna göre en uygun hesaplamayı gerçekleştiren sistem, direksiyon hareketleri yanında gerekli görülürse aracın hızını azaltmak için fren de yapabiliyor.
Bosch ileri mühendislik departmanından Dr Thomas Gussner, geliştirdikleri kaza önleme sistemiyle yaya nedenli potansiyel kazaların %60 oranında önlenebileceğini belirtiliyor. Geliştirme sürecinde en çok yaya tepkileri (Bir adan geriye kaçma vb) konusunda zorlandıklarını açıklayan Gussner, bunu çözmek için de yaya hareketleri için oldukça geniş kaza veritabanından yararlanarak özel bir model hazırladıklarını sözlerine ekiyor.
Geliştirilen bu kaza önleme platformu, Bosch'un otonom sürüş sistemlerinin bir parçası olarak önemli bir noktada bulunuyor. Firma, 2020 yılı için sürücü gözetiminden olabildiğince uzak bir "otonom sürüşü altyapısını" hayata geçirmek istiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4750 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bosch, otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim