Anlık Bildirim

Brightest Flashlight uygulaması kullanıcıların bilgilerini satıyor

Brightest Flashlight uygulaması kullanıcıların bilgilerini satıyor

Mobil plaformlarda çok popüler olan ve milyonlarca kez indirilen uygulamalarda da zaman zaman kötü niyetli davranışlara rastlanabiliyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından yayınlanan rapor bu durumu gözler önüne serdi.

Raporda Goldenshores Technologies tarafından Android için geliştirilen ve on milyonlarca kez indirilen Brightest Flashlight uygulamasının kullanıcı bilgilerini topladığı ve bunları yüksek fiyattan reklam ağlarına sattığı açıklandı. 

Kurulum izinleri kısmında flaş ışığına erişmekten başka her türlü izni isteyen uygulamanın kullanıcıdan onay alma süreci de ilginç. Uygulama bilgileri toplamaya ve göndermeye başladıktan sonra kullanıcıya kullanım sözleşmesini sunuyor. Kullanıcı bunu reddetse bile çoğu bilgisi zaten üçüncü taraf ellere ulaşmış oluyor.

Komisyon Goldenshores Technologies firması ile bir görüşme yaptı ve bazı kararlar alındı. Ancak bu kararlar neler ve firmaya ne tür tedbirler alınacak açıklanmadı. Uygulama ise halen Google Play mağazasında mevcudiyetini sürdürüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1155 kez okundu.
20 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim