Anlık Bildirim

Broadcom entegre cihazlara da WiFi Direct özelliğini getiriyor

Broadcom entegre cihazlara da WiFi Direct özelliğini getiriyor

Son dönemlerde akıllı saat, sağlık takip sensörü gibi entegre cihaz segmentinde yer alan giyilebilir elektronik cihazların giderek yükselen bir trende sahip olması, kablosuz bağlantı açısından seçeneklerin artmasına neden oldu.

Bu tarz entegre cihazlarda duruma göre Bluetooth, WiFi, NFC, GPS gibi bağlantı teknolojileri tek tek veya hepsi bir arada sunulabiliyor. Yongaseti pazarında önemli hamlelerini gördüğümüz Broadcom, entegre cihaz pazarına da bu tarz bağlantı yongaları tedarik ediyor.

Firma WICED adında Bluetooth Smart, WiFi, NFC, GPS gibi teknolojileri giyilebilir cihazlara sunmayı hedefleyen bir girişim başlatmıştı. Bu girişim artık, iki WiFi özellikli cihaz arasında doğrudan veri paylaşımı yapmaya imkan tanıyan WiFi Direct teknolojisini de bünyesine kattı. 

WICED Direct olarak yeniden isimlendirilen girişim giyilebilir cihazlara daha fazla bağlantı seçenekleri sunacak. 2014 yılında 1.5 milyar dolara ulaşması beklenen giyilebilir bileşen pazarında Broadcom, uygun fiyatlı çözümlerle payını genişletmeye çalışacak.

Analizler bu yıl 15 milyon giyilebilir akıllı cihaz satılacağını öngörürken, 2017 yılında ise bu sayı 70 milyona yükselecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2250 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
wifi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim