Anlık Bildirim

Candy Crush, yapımcısının değerini 7,6 milyar dolara yükseltiyor

Candy Crush, yapımcısının değerini 7,6 milyar dolara yükseltiyor Tam Boyutta Gör

Facebook, iOS ve Android'in en popüler oyunlar listesinde başı çeken Candy Crush, yapımcısı King'e halka arzda 7,5 milyar dolara yakın para kazandıracak.

Dublin merkezli olan King Digital Entertainment, Candy Crush öncülüğünde elde ettiği başarıyı 7,5 milyar dolarlık yeni sermaye ile kutlamaya hazırlanıyor. Firmanın tamamlanmak üzere olan ilk halka arz sürecinden sonra, "King" borsa koduyla işlem görmeye başlayacak olan yaklaşık 22,2 milyon adet hisse (firmanın %30'una denk geliyor), 21-24 dolar bantından işlem görmeye başlayacak. Böylelikle King Digital Entertainment'ın seyreltilmiş hisseye göre piyasa değeri 7,6 milyar dolar gibi, inanılması güç seviyeye yükselecek.

Ancak uzmanlar, King Digital Entertainment gibi teknoloji firmaların, başarılarını sürdürülebilir kılmalarının kolay olmadığını ve gösterilen bu ilginin bir zaman sonra azalmasının kuvvetle muhtemel olduğuna dikkat çekiyor.

2013'te en fazla indirilen uygulama olan Candy Crush, aynı yıl freemium yapısı ile en fazla gelir getiren uygulama olmuştu. King'in resmi açıklamalarına göre Candy Crush, ilk yayınlanmasından bu yana 500 milyondan fazla indirilirken; 144 milyon günlük aktif kullanıcı, 1.4 milyardan fazla defa King'in oyunlarını oynadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13534 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oyun, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim