Anlık Bildirim

Çin-ABD ticari savaşı duruluyor: G20 sonrasında Trump’tan Huawei için iyi haber

ABD ve Çin arasında ticari savaş yüzünden gerilen ilişkiler, Japonya'da gerçekleştirilen G20 zirvesinde yumuşamış gibi görünüyor. Özel olarak görüşen iki ülke başkanından olumlu açıklamalar geliyor.
Bugün Japonya’da sonlanan G20 zirvesinde Çin Başkanı Xi Jinping ile görüşen Donald Trump, görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalara göre ABD, Çin ile ticarette yeni vergilendirmeler yapmayacak. Trump ek olarak Amerikan firmalarının Huawei’ye satış yapmaya devam edebileceğinin sinyallerini de verdi. Bunun ne zaman gerçekleşeceği ise henüz belirsiz.
Mayıs ayında özel bir kararla Amerikan firmalarının, güvenlik riski oluşturabilecek yabancı firmalarla iş yapmasını engelleyen Trump, Huawei’yi oldukça zor bir duruma sokmuştu. Bu zor durumda şimdiye kadar iyi hareket eden Huawei, kendi işletim sistemini ve fazlasını geliştirmek için son hızda çalışmalarını sürdürüyordu. Şimdilik bu yaptırımlar hâlâ sürse de G20 zirvesinden olumlu bir açıklama gelmesiyle birlikte ticari savaş küçülme yönüne gidiyor diyebiliriz.
The Washington Post’a konuşan ABD başkanı, yetkililerle konuşup Huawei üzerindeki baskının azaltılmasını isteyeceğini belirtti. Buna rağmen, yönetimden hâlâ resmi bir “yasak kalktı” açıklaması da bulunmuyor. Wall Street Journal raporu ise, iki ülkenin Huawei yaptırımları konusunda ne yapılacağını anlaşmaların sonuna bırakacağını işaret ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5823 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, trump ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim