Anlık Bildirim

Çin, kripto para madenciliğini yasaklamayı düşünüyor

Dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olarak gösterilen Çin, kripto madenciliğine sıcak bakmıyor. Gelen haberlere göre Çin hükümeti yakında kripto para madenciliğini yasaklayabilir.
En büyük kripto para madenciliği operasyonlarının Çin'de olması, ülkenin dünyadaki konumuna bakınca oldukça anlaşılır bir durum. Ancak bu durum yakında değişebilir. Zira Çin hükümetinin kripto para madenciliğini yasaklayacağı ve bunun için bir yasa önerisi hazırladığı belirtiliyor.

Enerji israfı endişelendiriyor

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu tarafından bu haftanın başlarında yayınlanan bir hükümet belgesinde, kripto para birimleri ile ilgili çeşitli bilgiler yer alıyor. Bu raporda ülkedeki yasa düzenleyici makamlar tarafında kripto para madenciliğinin yasaklanması yönünde teklifler olduğu ve madencilik faaliyetlerinin büyük bir enerji israfına yol açtığı belirtilmiş.
Kripto para madenciliği için çok fazla güç gerektiren bilgisayarlar, karmaşık denklemleri hesaplarken, yüksek enerji tüketimine neden oluyorlar. Hatta öyle ki, Bitcoin madenciliği için kullanılan enerji, bazı küçük ülkelerin harcadığı enerji miktarıyla aynı seviyelere çıkmış durumda. Bunun da dünyaya zarar verdiğini düşünen Çin hükümeti, kripto para birimlerine karşı oldukça temkinli yaklaşıyor. Çin Halk Bankası, Eylül 2017'de ICO'ları bile yasaklamışı. Ülke şimdi de kripto para madenciliğini tamamen yasaklamayı düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim