Anlık Bildirim

Çok telefon kullanımı kafatasında minik çıkıntılara mı neden oluyor?

Bilgisayar veya telefon başında sürekli oturduğunuzda boynunuz anormal sürelerde eğik kalıyor. Boyna uygulanan sürekli baskı kafatasının arka kısmında şişliklere neden oluyor.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanoğlunun normal vücut gelişimi de değişmeye başladı. Yüzyıllar önce sürekli hareket halinde olan insanlık bugün bilgisayarın veya telefonun başında saatlerini harcıyor. Vücut da buna göre şekilleniyor.

Normal değil

Yapılan araştırmalar milenyum çağında yetişen çocuk ve gençlerin kafatasında minik bir şişlik çıkarmaya başladığını belirtiyor. Tıpta EEOP olarak bilinen minik şişlikler normalde geç yaşlarda ve nadiren görünen bir durum ancak artık 18-30 yaş arasında daha sık ortaya çıkmaya başladı.

Minik şişlikler tehlike işareti değil. Boynun sürekli aşağı doğru bakması nedeniyle oluşan baskı kafatasının arkasında şişlik olarak çıkıyor. Bununla birlikte kişinin sürekli olarak sağlıksız bir pozisyonda oturduğunun işaretçisi. Aslında minik şişlikler

Araştırmacılar bu tür şekil bozukluklarının önümüzdeki dönemde giderek artacağını düşünüyor. Zaten hali hazırda kol ağrıları, bilek ağrıları, parmak ağrıları, boyun ağrıları, uykusuzluk gibi geçici de olsa elektronik cihaz kaynaklı pek çok rahatsızlık ortaya çıkmış durumda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5337 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
telefon, horns on skulls ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim