Anlık Bildirim

Continental firması, NFC tabanlı araç kilit sistemini Fransa'da denemeye başladı

Alman Continental firmasının uzun süredir Simplify Your Drive adıyla otomotiv teknolojilerini geliştirmek adına başlattığı proje CES 2012 fuarında önemli bir aşamayı geride bırakmıştı.
Projenin geldiği son aşama NFC uyumlu bir akıllı telefonla aracın tüm kontrollerini sağlamak. Pek çok firma bu tür teknolojileri hali hazırda deniyor. Continental ise daha gelişmiş bir sistem sunuyor.
Continental'in Android uygulaması yüklü NFC uyumlu akıllı telefonunuzu kapıya yaklaştırarak kilidi açmanız, kapıları kilitlemeniz veya bagajı açmanız mümkün. Aracın sizi tanıyacağı bilgilerin şifreli olarak depolandığı NFC yongası dışında NFC uyumlu SIM kart ile de aynı işlemleri yapabilmek mümkün. Kilit açma işlemi için iki tarafın birbirine yaklaştırılması gerekiyor. Belirli bir mesafeye geldikten sonra araçtaki NFC okuyucusu akıllı telefonunuzu algılıyor ve harekete geçiyor.
Bu ilk aşamadan sonra akıllı telefonunuzu Continental'in AutoLinQ adlı akıllı araç içi eğlence sistemine entegre ettiğiniz ikinci aşama başlıyor. Araca girdikten sonra akıllı telefonunuzu konsolun altında bulunan bir yuvaya yerleştiriyorsunuz ve sistem ikinci kez telefonunuzu tanımlıyor. Tanımlamanın ardından Başlat tuşu ile aracınızı çalıştırıyorsunuz. Bu arada yuva içerisinde telefonunuz kablosuz olarak şarj oluyor.
Telefonunuz tanımlandıktan sonra yongada kayıtlı olan koltuk durumu, klima ayarı, favori radyolar, motor ve süspansiyon gibi bilgiler araca aktarılıyor ve gerekli ayarlamalar yapılıyor. 
Konsolun üst kısmında bulunan dokunmatik panelde de akıllı telefonunuzun navigasyon uygulamaları, internet ve oyunlarına erişebiliyor ve panelden kontrol edebiliyorsunuz. Araç yetki harici hareket ettiğinde telefonunuza anında uyarı gönderiliyor. Ayrıca aracınızın plakası ve lokasyonu da akıllı telefonunuza kaydediliyor. Büyük park alanlarında aracınızı park ettiğinizde tekrar bulmak için uzun süre harcamıyorsunuz.
Projenin ilk safhasında akıllı telefonlar sadece kapıları açma ve motoru çalıştırma işlemlerini yerine getirebiliyordu. 
Continental firması projeyi Fransa'da bazı kiralık araçlarda denemeye başladı. Müşterilerin bilgilerinin ve eşleştirme verilerinin yükleneceği akıllı telefonlar ile araç kiralamak ve e-cüzdan uygulamalarıyla araç içinde ödeme yapabilmek proje kapsamında müşterilere sunuluyor. İlerleyen zamanlarda projenin farklı bölümlerini piyasaya sürülecek araçlarda görmek mümkün olacak.
 
Continental firması, NFC tabanlı araç kilit sistemini Fransa'da denemeye başladı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim