Anlık Bildirim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Google, Microsoft ve Apple'a ziyaret

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD'deki Silikon Vadisi'ne olan ziyareti basınımızda da geniş bir yer buldu. Pek çok konunun ele alındığı bildirilen gezide teknoloji dünyasını ilgilendiren kısımlar üzerinde fazla durulmasa da Google ve Apple ziyaretlerinde önemli ayrıntılar dikkatimizi çekti.
Cumhurbaşkanı'nın Twitter üzerinden paylaştığı Silikon Vadisi'ndeki gezide heyetin ilk ziyareti pek çok teknoloji devinin doğduğu Stanford Üniversitesi oldu. Üniversitede görev yapan eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice heyete eşlik etti.
 

Daha sonra dünyanın en değerli şirketi Apple ve tepe yöneticisi Tim Cook ziyaret edildi. Üst yöneticiler tarafından brifing verilen gezide Tim Cook, iOS'da Türkçe klavye ve çok yakında Türkiye ofisinin açılışının da müjdesini verdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Google, Microsoft ve Apple'a ziyaret
 

Gezinin sonraki durağında ise Google merkezi vardı. Kurucu ortaklardan Sergey Brin, ziyaret esnasında Project Glass olarak adlandırılan ve teknoloji gündemini oldukça meşgul eden giyilebilir gözlük bilgisayar konseptini tanıttı. Bizzat Cumhurbaşkanı tarafından denenen gözlüğün ekranında canlı video akışlarının gösterildiği Gül tarafından aktarıldı. Brin'in her karede Project Glass ile görüntülenmesi de dikkat çekiyor. Çünkü projenin en büyük destekçisi Brin ve her ortamda projesini tanıtmaktan geri kalmıyor.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Google, Microsoft ve Apple'a ziyaret
 

Google'da sergilenen diğer bir teknoloji ise sürücüsüz araba oldu. GPS gibi lokasyon verilerine dayanarak tamamen otomatik pilot tarafından yönetilen arabalar geleceğin en önemli yenilikleri arasında gösteriliyor. Google'ın ABD'nin bazı bölgelerinde trafiğe çıkış onayı aldığı sürücüsüz araçla otobanda yaklaşık 120Km hızla yapılan deneme testine Gül ve Brin birlikte katıldı. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Google, Microsoft ve Apple'a ziyaret
 

Facebook ziyaretinin ardından diğer bir yazılım devi Microsoft da programın kapsamındaydı. Microsoft merkezinde Windows 8 ile ilgili brifing alan Gül, prototip Windows 8 tabletini de deneme imkanı buldu.

Silikon Vadisi'ndeki teknoloji devlerinde önemli sayıda Türk mühendis görev alıyor ve ziyaret esnasında da heyeti karşılayan gruplarda mühendislerimiz de yerini almış.

Türk heyetinin Silikon Vadisi'ndeki ziyaretinden ülkemiz adına önemli gelişmelerin doğacağı beklentisi hakim. Henüz ülkemizde resmi olarak mağazası bulunmayan Apple, yine resmi olarak ülkemizde ticari faaliyetlerde bulunmayan Google, Xbox ve Windows Phone ürünlerini resmi olarak ülkemize henüz getirmemiş olan Microsoft firmalarından bundan sonra önemli adımlar atmaları bekleniyor. Eğitimde fırsatları artırma projesi FATİH için de bu firmaların hazırlık yaptığı belirtiliyor.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Google, Microsoft ve Apple'a ziyaret
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10858 kez okundu.
63 kişi, toplam 79 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, google ve
2 etiket daha facebook microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim