Anlık Bildirim

Cyanogen ve Truecaller işbirliğine gidiyor

Ticari hayata atıldıktan sonra yaptığı ortaklıklarla adından söz ettiren Cyanogen, Google'ın karşısına bağımsız bir Android sürümü çıkarmak adına çalışmalarına devam ediyor. Firma yeni bir ortaklığa daha soyundu.

Mobil platformların sosyal çağrı uygulaması Truecaller, Cyanogen'in işletim sisteminde yeni bir çağrı arayüzü geliştirmek için başlattığı çalışmalara katılacak. Truecaller bilindiği üzere kullanıcılardan aldığı geri bildirimleri bir havuzda topluyor ve bilmediğiniz numaralardan arama veya SMS'ler geldiği zaman pop-up ekran şeklinde bu numarayı tanımlayabiliyor. 

Geniş bir kullanıcı veritabanı olan Truecaller bu sayede başarılı bir şekilde bilinmeyen numaraların ait olduğu kişileri bulabiliyor. Ülkemizde de hizmetin başarılı bir şekilde çalıştığını belirtelim. Ayrıca çağrı engelleme de yapabiliyor. 

Cyanogen'in yeni çağrı uygulaması Material Design tasarım diline uyum sağlarken, kişi kartları, yüzen bildirim pencereleri gibi Android 5.0 ögeleri de kendisine yer bulacak. Ayrıca bilinmeyen numara tespiti ve çağrı engelleme hizmetleri de aynen devam edecek. Kullanıcılar rehber düzenlemesi de dahil pek çok işlevi uygulama içerisinden yerine getirebilecek. 

Cyanogen bu özellikleri opsiyonel haline getirecek ve kullanıcıları topluluğa katılmaya zorlamayacak. Kullanıcı isterse başka bir çağrı uygulaması da kullanabilecek. Uygulama ilk olarak Cyanogen OS için yayımlanacak. Ancak CM ROM'ları için bir destek olacak mı bilinmiyor. Uygulamanın ne zaman yayımlanacağı da belli değil.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim