Anlık Bildirim

CyanogenMOD 10 geliyor


Google, geliştirici konferansı kapsamında mobil işletim sisteminin onuncu büyük güncellemesi Android 4.1 Jelly Bean'i resmen duyurmuştu. Görünüm olarak önemli bir yenilik yapılmazken donanım ve yazılımı daha uyumlu bir şekilde kullanabilmeyi sağlayacak teknik değişikliklere gidilmişti. Yeni Android sürümü ve gelecek özel yazılımları hakkında bir yazı paylaşan Steve Kondik, CyanogenMOD'un sonraki versiyonunu resmen dile getirdi.
Android 1.0 ve Android 1.1 dışındaki tüm yükseltmelerin kod adlarını açıklayan Mountain View merkezli internet devi, son olarak Jelly Bean'i kullanmıştı. CyanogenMOD ise; takma adların baş harfinin alfabedeki sırasına göre bir isimlendirme yapıyor. G(ingerbread) için CM7, I(ce Cream Sandwich) için CM9 kullanılmıştı. J(elly Bean) içinse CM9.1 değil, CM10'un kullanılacağı kesinleşti.
Ice Cream Sandwich'li yazılım için ilk sürüm adayını yayınlayan geliştirici takım, Android 4.1'in kaynak kodlarının yayınlanmasıyla birlikte CM10 çalışmalarına başlayacak. CM9'un ilk stabil sürümü dağıtıldıktan sonra sadece CM7 ve CM10 üzerinden geliştirme devam edecek. Çünkü CM9 destekli tüm modellerin CM10'da da desteklenmesi bekleniyor.
Henüz kodlar paylaşılmadığı için kesin bir şey söylemek güç. Ancak CyanogenMOD'un kendi kodlarını Jelly Bean'e port etmesi ICS sürümüne oranla çok daha kolay olacak gibi görünüyor. Üreticilerin kullanıcı arayüzlerini yazılıma daha kolay uygulayabilmelerini sağlayacak PDK (Platform Development Kit) sebebiyle ilgili kodların farklı bölümlere ayrıldığı bildiriliyor. Kodlarda yapılan böyle değişiklikler CM10'un geliştirme sürecini uzatabilir. Yine de Gingerbread - Ice Cream Sandwich geçişi kadar sancılı olacağı düşünülmüyor.
Galaxy Nexus için dağıtılan ön inceleme sürümüyle dahi herkesi kendine hayran bırakan Jelly Bean, CM10 ile en az 37 Android cihazına yüklenebilecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4859 kez okundu.
18 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, jelly bean ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim