Anlık Bildirim

CyanogenMod, Nemesis'i detaylandırdı

CyanogenMod, Nemesis'i detaylandırdı

Özelleştirilmiş ROM konusunda en popüler bağımsız geliştirici grubu kabul edilen CyanogenMod, bir süredir Nemesis adlı gizemli bir ürünü için ipuçları vermekteydi. Ekip bugün sır perdesini araladı.

Aralanan perde ile birlikte Nemesis'in aslında bir proje olduğu ve uzun vaadede adım adım tamamlanacağı ortaya çıktı. Nemesis'in ilk adımı ise Focal adlı yeni kamera uygulaması.

Focal gelecekteki CM sürümlerinde stok kamera arayüzünün yerini alacak. Android işletim sisteminin genel estetiğinden tasarımında faydalanan Focal, bununla birlikte zengin özelliklere sahip bir arayüz sunacak.

Uygulamada kullanıcılar sadece bir deklanşör tuşu görebilecek. Diğer ayarlar ve kamera-video geçişleri ise bu tuşun sağ ve sol tarafındaki iki ikona atanmış durumda. Deklanşör gecikmesi yazılım tabanlı olarak çok kısa sürelere indirgenirken bu sayede önceki akıllı telefon modellerinde de aynı hızda çalışacak.

Deklanşöre anlık veya uzun süreli basarak farklı modlarda fotoğraf çekebilirken, ekranda herhangi bir yere tıkladığınızda manuel odaklama aktif hale gelecek. Deklanşör butonundan yukarı doğru sürüklediğinizde ise fotoğraf, video, panorama, ön kamera ve 360 derece panorama çekebilen Pic Sphere seçenekleri karşınıza geliyor. 

Focal uygulaması modüler olduğu için geliştiriciler farklı ayarlamalar yapabiliyor. Uygulama gelecek haftadan itibaren CM ROM'larında yer almaya başlayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim