Anlık Bildirim

CyanogenMod, kendi kayıp cihaz bulma uygulamasını tanıttı

CyanogenMod, kendi kayıp cihaz bulma uygulamasını tanıttı

Özelleştirilmiş Android ROM'ları geliştirerek güncellemeden ümidini yitirmiş eski cihaz kullanıcılarının tesellisi olan CyanogenMod, artık bu ROM'lara kendi geliştirdiği özellikleri de eklemeye başladı.

Focal adlı yenilikçi bir kamera uygulaması geliştiren CM ekibi, bunu son ROM'larında takipçilerine sunmaktaydı. Bu kez ekip kayıp cihaz bulma konusunda da bir uygulama geliştiriyor.

CM ROM'ları yüklü mobil cihazların çalıntı, kayıp gibi durumlarda, cihazın konumunu bulabilecek veya hafıza kartı dahil tüm bilgileri silebilecek. Ekibin uzun süredir üzerinde çalıştığı Device Finder adlı özellik uçtan uca şifreli bir güvenlik sunarak bu işlemleri yerine getiriyor. Hali hazırdaki sistemler ise bu güvenlikten yoksun olduğu için istenmeyen saldırılara açık olabiliyor.

Ekibin Güvenli SMS adlı projeleri kapsamında geliştirilen Device Finder, CM kullanıcılarına da birinci sınıf fonksiyonellik sunulduğunun göstergelerinden birisi. 

CM ekibi özelliğin kaynak kodlarını yayınlamaya başladı ve ilerleyen dönemlerdeki ROM'lara bu özelliğin entegre edilmesi bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim