Anlık Bildirim

Daimler elektrikli kamyonunu Tesla'dan önce sahneye çıkardı

Alman otomotiv devi Daimler bugün yayınladığı bir basın bildirisiyle E-Fuso Vision One isimli elektrikli kamyonunu tanıttı. Mercedes'in sahibinin elektrikli kamyonuna ait detaylar haberimizde.
Tesla'nın elektrikli kamyonuyla ilgili oldukça fazla şey konuşuldu. Şirket bu ay ilk elektrikli yarı-kamyonunu çıkarmaya hazırlanıyordu ancak lansman tarihini 16 Kasım'a erteleme kararı aldı. Mercedes'in sahibi Alman otomotiv şirketi Daimler ise bugün E-Fuso Vision One olarak adlandırdığı elektrikli kamyonunu ortaya çıkardı.
Şirkete göre 11 ton yük taşıma kapasitesine sahip E-Fuso Vision One tek bir şarjla 354 km yol yapabiliyor. Tabii bu değerlerin şu an için sadece prototipe ait olduğunu belirtelim. Dolayısıyla üretim versiyonu asfalta çıktığında rakamlarda biraz değişiklik olması muhtemel görünüyor.
Ancak kamyonu yollarda görmemiz biraz zaman alacak. Daimler yaklaşık 23 ton brüt ağırlığa sahip elektrikli aracın üretim versiyonunun dört yıl içinde ABD, Avrupa ve Japonya gibi pazarlarda satışa sunulacağını söyledi.
E-Fuso Vision One'ın şehirler arası kısa yolculuklar için üretildiği ortada. Sağladığı menzil seviyesi, uçtan uca yük taşımacılığı için gerçek anlamda yararlı olmayacak gibi görünüyor. Ancak nihayetinde elektrikli kamyonların bu seviyeye ulaşmasını sağlayan bir platform olacağı kesin. Son olarak elektrikli kamyonun Mitsubishi FUSO tarafından tasarlandığını belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim