Anlık Bildirim

Danıştaya 'Netflix sansürü' davası

Netlix, BeIN CONNECT, BluTV gibi dijital yayın platformlarına RTÜK denetimi getirildi. Ankara Barosu, bu kararın Anayasa'ya aykırı olduğunu gerekçe göstererek durdurulma kararı talep etti.

Danıştaya 'Netflix sansürü' davası Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz hafta yayınlanan yönetmelik ile internet yayınları da RTÜK denetimi kapsamına alınmıştı. Netlix, BeIN CONNECT, BluTV gibi internet üzerinden isteğe bağlı yayın yapan platformlar ve canlı yayın gerçekleştiren mecralar RTÜK’ten lisans satın almak ve RTÜK kurallarına uymak zorunda.

Yayınlara RTÜK denetimi getiren yönetmelik büyük tepki çekti. Maddelerin ucunun açık olması ve neye sansür uygulanıp, neye uygulanmayacağının net bir şekilde belirtilmemesi kafalarda soru işareti yarattı.

Ankara Barosu, söz konusu yönetmeliğin Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay’a dava açtı. Açıklamada, söz konusu yönetmelik ile getirilen düzenlemenin ifade, haber alma ve verme özgürlüğüne doğrudan müdahale oluşturacağı, bireylerin tercih hakkının önüne geçerek otokontrolün kamunun denetimine aktarılmasına neden olacağı vurgulandı.

Ankara Barosu, medya özgürlüğü gibi konulara vurgu yaptığı 7 sayfalık dava dilekçesinde RTÜK’ün savunması alınmadan yürütmenin durdurulmasını talep etti. Dava dilekçesinin tam metnine, haberimizin kaynak bölümündeki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8531 kez okundu.
20 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, rtük ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim