Anlık Bildirim

Day of the Viking'i denedik


Son dönemde başarılı oyunları ile incelemelerimize konu olan Adult Swim, kolları tekrar sıvadı Vorax oyun stüdyosu ile kule savunma türüne yine bir yorum getiren Day of the Viking adlı oyunu iOS ve Android için indirmeye sundu. Bizde oyunu sizler için inceledik. 

Mobil platformlardaki oyun türlerine eğlence unsurları katarak yeniden yorumlayan ve bu işte de oldukça başarılı olan Adult Swim, Day of the Viking oyunu ile kullanıcıları kule savunma türünden uzaklaştırarak adeta bir aksiyon strateji türünün içerisine sokuyor. 

Day of the Viking bahsettiğimiz üzere kule savunma oyunu. Ancak ne ordular ileri sürerek en iyi savunma saldırıdır mantığı mevcut ne de geçiş güzergahına yerleştirdiğiniz savunma kuleleri. Bunun yerine ekranın sağ kısmına yerleşmiş bir sur ve gerisinde birkaç okçu ile sapan tarzında bir mancınık yer alıyor. Düşmanlar ise sol kısımdan geliyor. Ancak amaç yine aynı : Surun kapısını korumak.

Sur üzerinde ön kulelerde okçular yer alıyor. Mancınık ise orta üst kısma yerleşiyor. Okçuların atışı için hedefe dokunmanız gerekiyor. Mancınık için ise Angry Birds tarzında çekilerek fırlatılıyor. Oklarınız sınırsız iken mancınıkla attığınız taşlarınız sınırlı. Taş kazanmak için düşman öldürmeli veya yere düşen eşyaları toplamalısınız.

Düşmanlar ilk bölümlerde yavaş ve tek ok ile öldürülebiliyor. Bu bakımdan mancınık kullanmaya bile gerek kalmıyor. Ancak sonraki bölümlerde iki veya üç atışta öldürülebilen ve mancınık gerektiren düşmanlar gelmeye başlıyor. Bazıları taşların üzerinden de atladığı için kısa sürede kapıya ulaşabiliyor. 
Day of the Viking'i denedik
 

İnsan karakterler haricinde LOTR Two Towers filminden hatırlayacağımız dayanıklı ve uzun kuleler hatta karadan yürüyen gemiler meydana iniyor. Bu durumda Miğfer Dibi tarzında bir savunma kaçınılmaz oluyor. Ayrıca savaş meydanına kurulan sundurmalar da düşmanları oklar ve taşlardan koruyor. Bu bakımdan düşmanların sundurmadan çıkmasını beklemek gerekiyor. 

Oyundaki diğer bir unsur hediyeler ve lootlar. Havada uçan hediye kuşlarını vurduğunuzda yere hediye düşüyor ve ölen düşmanlardan lootlar çıkıyor. Bunları almak için kenarda bekleyen ekstra bir askerinizi nesneye tıklayarak göndermeniz gerekiyor. Ancak asker düşman çok yakın olduğunda dışarı çıkmıyor. Bu bakımdan toplamak gereken eşyalar ortaya çıktığında etrafını temizlemeniz şart. Nesneler içerisinde ekstra taş ve para ödülü oluyor. 

Oyunda hem okları fırlatmalı hem de mancınığı germelisiniz. Düşmanların çoğaldığı ve güçlendiği bölümlerde bu iki farklı hareketi yönetmek oldukça zorlaşıyor. Ancak topladığınız paralarla hızlı oklar, daha fazla sayıda okçu, alevli oklar, aynı anda üç ok birden atabilme, yanan taş gibi pek çok güçlendirme alabilmeniz mümkün. Bunları almadığınız zaman seviye geçmek neredeyse imkansız hale geliyor. 
Day of the Viking'i denedik
 

Oyun içerisinde giderek zorlaşan 80 farklı bölüm yer alıyor. Ayrıca isteyenler için zorluk seviyeleri optimize edilebiliyor. Bunun yanında tamamladığınızda ödül alabileceğiniz 40 görev de mevcut. Ayrıca reklam videoları izleyerek de oyun içerisinde iki kat altın kazanma imkanınız mevcut. 

Adult Swim geliştiricisinin daha önceki oyunlarından zevk alanlar için Day of the Viking denenmesi gereken bir yapım. Ayrıca kule savunma türünde farklı zevkler denemek isteyenler de oyuna bir göz atabilir. Arka plan müzikleri ile de kullanıcıyı oyunun heyecanına dahil eden Day of the Viking, iOS tarafında 6.49TL fiyat etiketine sahipken, Android tarafında ücretsiz.

Android


iOS 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2239 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim