Anlık Bildirim

Dead Rising serisini geliştiren stüdyo kapatılıyor

Dead Rising serisini geliştiren Capcom Vancouver stüdyosu kötü giden mali tablolar nedeniyle kapatılıyor. Capcom bölümün bütün projelerini de iptal etmiş durumda.

Oyun dünyasında her zaman işler yolunda gitmeyebiliyor. Bazen en beğenilen yapımların bile fişi çekilebiliyor. Yılın ilk yarısında bekleneni veremeyen Capcom, oluşan zararı karşılamak için üzücü bir adım attı.

Projeler iptal

Capcom tarafından yapılan açıklamada Dead Rising serisini geliştiren Capcom Vancouver stüdyosunun kapatılacağı duyuruldu. 2019 başına kadar sadece çekirdek kadroyla faaliyet gösterecek olan stüdyonun tüm projeleri de iptal edildi.

Dead Rising serisine yeni bir halka eklemeye hazırlanan stüdyonun kapatılacağı haberi hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı. Kapatılma kararındaki en büyük sebep ise Capcom’un mali tabloları. Yılın başlarında da stüdyonun iş gücü azaltılarak Dead Rising 5 yapımına odaklanması istenmişti.

Yılın ilk yarısında yaklaşık 40 milyon dolar zarar açıklayan Capcom, çareyi projeleri iptal etmekte buldu. Capcom Vancouver stüdyosunun iptal edilen projelerinin toplam yatırımının da bu meblağa denk geldiği ifade ediliyor. İptal edilen projeler nedeniyle bu yıl firma rekor bir zarar açıklayacak. Toplam işten çıkarılan sayısı ise 158 oldu.

Capcom Vancouver stüdyosu Dead Rising serisinin yanında firmanın global pazar için geliştirdiği oyunlardan da sorumluydu. Stüdyonun kapatılması ile firmanın Resident Evil ve Devil May Cry gibi serilere odaklanacağı ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim