Anlık Bildirim

Dikkat: Instagram hesabınız bu kadar kolay çalınıyor

Son günlerde ülkemizdeki Instagram kullanıcılarını hedef alan hacker’lar, hazırladıkları bazı zararlı mobil uygulamalarla binlerce kişinin şifresini çaldı. İşte o yazılımlardan bazıları.
Intel Security tarafından yapılan son araştırma ile Facebook, Instagram ve Twitter gibi popüler sosyal ağlar için birçok zararlı uygulama tespit edildi. Uzmanlar yaptıkları açıklamada tehlikenin her geçen gün arttığını ve özellikle Instagram'a yönelik aldatmacaların oldukça fazla yaygınlaştığını belirtiyorlar.
Instagram performansını ölçmeyi, profili ziyaret edenleri görüntülemeyi, takipçi ve beğeni sayısını arttırmayı vaat eden uygulamalar, arayüzde Instagram ile aynı logo ve tasarımı kullanarak insanların güvenini kazanıyor. Böylelikle herhangi bir kuşku duymadan "Instagram ile giriş yap" butonuna tıklayan birçok kişinin hesabı saniyeler içerisinde çalınıyor. Diğer taraftan manuel olarak kullanıcı adı ve şifre girenlerin bilgileri de anında metin belgesi şeklinde kötü niyetli kişilerin eline geçiyor.
Her türlü işlemi denetleyen mobil güvenlik uygulaması kullanılmasını tavsiye eden Intel Security ayrıca farklı sitelerde aynı şifrenin tercih edilmemesi konusunda uyarıyor. Üstelik sosyal medyada sahte ün ve popülerlik yaratmak isteyenler -takipçi karşılığında- uygulamalara yüksek puan ve pozitif yorum yazarak bunların ön plana çıkmasına, doğal olarak daha fazla kişinin hesabının çalınmasına dolaylı da olsa katkı sağlıyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
38212 kez okundu.
25 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama, instagram ve
3 etiket daha hacker malware Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim