Anlık Bildirim

EA indirilebilir içeriklerden 1.3 milyar dolar kazanıyor

Oyunlar için artık standart haline gelen indirilebilir içeriklerden kazanılan para gün geçtikçe artıyor. Electronic Arts'ın bu içeriklerden elde ettiği gelir dudak uçuklatıyor.
Oyun dünyasında indirilebilir içerik çıkmayan büyük çaplı oyun neredeyse kalmadı. Her oyun için mikro ödeme, season pass, ek paket adı altında çeşitli indirilebilir içerikler çıkıyor. Electronic Arts'ın bu içeriklerden elde ettiği gelir ise dudak uçuklatan bir seviyeye ulaşmış.
Electronic Art'ın indirilebilir içeriklerden 1.3 milyar dolar elde ettiği firmanın mâli işler sorumlusu Blake Jorgensen tarafından açıklandı. Üstelik bu gelirlerin yarısı spor oyunlarındaki Ultimate Team içeriğinden elde ediliyormuş. Yani FIFA, Madden ve NFL gibi oyunlardan.
Firmanın verilerine göre oyun satışlarının %25'i dijital olarak yapılırken üyelik sistemiyle elde edilen gelirler ise 300-400 milyon dolar kazandırıyor. Mobil platformun da dahil olduğu diğer dijital gelirler ise 650 milyon dolarlık bir katkı sağlıyor. Yani dijital satışlar EA'in vazgeçilmez bir parçası oldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim