Anlık Bildirim

Eğitimli kartallar izinsiz drone'ları havada yakalayacak

Drone'lar güvenlik güçlerinin son dönemlerde dikkatini çeken tehlikeler arasında yer alıyor. Hollanda polisi ise avcı kartallar yetiştirerek drone'lara karşı önlem alıyor.
 
Eğitimli kartallar izinsiz drone'ları havada yakalayacak
Drone'ların yarattığı tehlike son dönemlerde güvenlik güçlerinin daha çok dikkatini çekiyor. Nükleer reaktörler, havaalanları veya kamu binalarının güvenliğinin drone'lar tarafından tehdit edilebileceği bir süredir konuşuluyor. Drone'lara ulaşmak kolay olduğu gibi bu cihazların hem kullanımı da oldukça kolay. Buna karşın durdurulmaları ise öyle çok kolay değil.
Hollanda polisi ise radyo dalgalarını engellemek yerine drone'ların durdurmak için sıradışı bir yönteme başvuru yaptı. Polisler 
"Guard From Above" adlı yırtıcı kuş eğitme şirketiyle drone'ların kartallar tarafından avlanması için çalışmalara başladılar. Aşağıdaki videoda dört pervaneli bir drone'nun kartal tarafından nasıl avlandığını görebilirsiniz.
Burada akıllardaki en önemli soru ise bu yırtıcı kuşların drone'ların pervanelerinden zarar görmesi çünkü bazı drone'ların pervaneleri oldukça güçlü ve bu kartallar için son derece tehlikeli olabilir. Hayvan hakları savunucularının polislerin drone avı için kartal kullanmasına karşı tepki göstermelerine kesin gözüyle bakıyoruz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5968 kez okundu.
16 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
drone, polis ve
2 etiket daha kartal Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim