Anlık Bildirim

Elektrikli Volkswagen Golf’te menzil artıyor

Volkswagen’in efsanevi modeli Golf’ün elektrikli modeli e-Golf, yükselene menzil kapasitesi ile 2017 yılında yollarda olacak. Peki yenilenen Golf beklentileri karşılayabilecek mi?

Elektrikli Volkswagen Golf’te menzil artıyor Tam Boyutta Gör

Emisyon skandalları ile sarsılan Volkswagen’in elektrikli aracı e-Golf, menzili ile bekllentileri karşılamaktan çok uzak bir araç. Hatta üreticisi için deneysel bir model olmaktan daha fazlasıymış gibi de durmuyordu.

Bu noktada gelen son rakamlar, beklentileri karşılamaya yetmese de aracın pozisyonunu biraz daha güçlü kılacak cinsten. Daha önce araçta 24.2kWh kapasiteli bir batarya kullanan Volkswagen, söylenenlere göre pil kapasitesini 35.8kWh’e çıkarmaya hazırlanıyor.


2017 yılında yollarda olacak olan pil kapasitesi artırılmış e-Golf, tam dolu eski bataryası ile gerçek hayat koşullarından 120 kilometre yol alabiliyordu. Büyüyen pil ile birlikte bu rakamın 200 kilometre seviyesini rahatça aşabileceği konuşuluyor. Volkswagen’in aktardığı resmi fabrika verileri ise eski pil için 180km, yeni pil için 265km seviyesinde.

Boyut Büyümeden Kapasite Büyüdü 

Bu arada Volkswagen’in kullanacağı pillerin boyutları ise değişmiyor. Farklı bir teknoloji ile üretilecek olan bataryalar daha yoğun bir verimliliğe sahip olacak. Bu sayede %30’luk bir büyüme sağlanmış.

Volkswagen e-Golf, 115 beygir gücündeki 85Kw’lik bir elektrikli motora sahip. Bu motor ile araç 10.4 saniyede 100km/s hıza ulaşabiliyor. Aracın aydınlatma sisteminden jantlarına kadar her şey enerji tasarrufu ölçeğinde planlanmış. Otomobil 7. Nesil Golf kasasının modifiye edilmiş bir versiyonu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16225 kez okundu.
18 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, Volkswagen e-Golf ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim