Anlık Bildirim

Elon Musk'ın devrimsel "güneş çatıları" resmen tanıtıldı

Elon Musk, dün Los Angeles'ta düzenlenen Tesla ve SolarCity etkinliğinde alternatif enerji kullanımına yeni bir boyut kazandıracak güneş çatılarını resmen tanıttı.
Tesla ve SolarCity CEO'su Elon Musk, uzun süredir beklenen güneş çatılarını ve ev bataryası Powerwall 2'yi nihayet resmen tanıttı. Cuma günü Los Angeles'ta düzenlenen bir etkinlik çerçevesinde tanıtılan ürünler, alternatif enerji kullanımında yepyeni bir dönemin kapılarını aralayabilir.


Elon Musk'ın geçtiğimiz aylarda da belirttiği gibi tamamiyle güneş hücrelerinden oluşan güneş çatıları, klasik bir çatıdan hiç de farklı olmayan(belki de daha güzel) görünümleriyle de dikkat çekiyorlar. Güneş çatılarını güzel görünecek şekilde dizayn ettiklerini belirten Elon Musk da yaptığı konuşmada,"Güneş çatılarının güzel görünmesi, satın alınabilir olmasi ve herhangi bir soruna yol açmaması gerekiyor. Eğer tüm bunlar olursa başka bir çözüme yönelmek de istemezsiniz." ifadelerini kullandı.

Musk Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla, güneş çatılarının dolu da dahil olmak üzere her türlü hava şartlarına karşı dayanıklı olduğunu ve sıradan bir çatıya göre daha iyi bir yalıtkanlık değeri sunduğunu da ekledi. Çatılar ayrıca dört farklı görünüm seçeneğiyle beraber sunuculacak.

Güneş çatılarıyla donatılmış evleri alttaki galerimizde bulabilirsiniz.

Eviniz için batarya çözümü Powerwall 2 de tanıtıldı


Tesla'nın evler için sunduğu batarya çözümü Powerwall'ın ikinci versiyonu da yine dün düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. Powerwall 1'e göre iki kat daha fazla enerji depolama seçeneği sunan Powerwall 2, yalnızca tek bir üniteyle dört yatak odalı bir evin günlük enerji ihtiyacını karşılayabilecek. Bünyesinde İki adet 14 kWh'lik lityum iyon pil barındıran Powerwall 2'nin fiyatıysa 5500 dolar seviyesinde.

Güneş çatılarının fiyatıyla ilgili net bir bilgi vermekten kaçınan Musk,"Normal bir çatı + elektrik ücretinden daha uygun olacak." ifadelerini kullanmakla yetindi. Musk son olarak,"Evinizde bir güneş çatısına, bir Powerwall'a ve bir de elektrikli arabaya sahipseniz tüm enerji sorununuzu çözebilirsiniz." sözlerine yer verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13973 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, powerwall ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim