Anlık Bildirim

Entegre AMD EPYC serisi detaylanıyor

AMD’nin alt seviye sunucu sınıfına yönelik olarak geliştirdiği entegre EPYC 3000 işlemci serisi ortaya çıktı. Yeni seri Intel Xeon-D işlemci serisinin karşısına çıkıyor.

AMD’nin Zen mimarisini sunucu tarafına da getirdiği EPYC serisi işlemciler genişliyor. Sadece üst seviye sunucu pazarında olmak istemeyen firma alt seviye sunucu segmenti için de entegre EPYC 3000 serisini geliştirdi.

EPYC 3000 neler getiriyor?

Zen mimarisi ile firmanın paketleme konusunda da farklı bir mantığa geçiş yaptığını görüyoruz. Gerek masaüstü olsun gerek mobil olsun gerekse de sunucu tarafı olsun aynı stratejiyi kullanıyor. Yüksek sayıdaki çekirdekler için firma 4 veya 8 çekirdekli zar şablonu kullanıyor ve bunlara birden fazla yer veriyor.

Snowy Owl olarak kodlanan EPYC 3000 serisinde de bunu görüyoruz. Tek yongalı EPYC işlemciler 8 çekirdek ve 16 izlek birimine kadar çıkarken, birden fazla yongalı EPYC işlemcilerde 16 çekirdek ve 32 izlek birimine kadar ölçeklendirme görebileceğiz.

Doğrudan Intel Xeon-D platformunun karşısına çıkacak olan EPYC 3000 serisinde bazı avantajlar bulunuyor. Ryzen tarafından hatırlayacağımız üzere 64 PCIe hattı desteği yer alırken, 4 kanal bellek desteği, 32MB’a kadar Seviye 3 ön bellek, USB 3.1 desteği bunlar arasında. TDP tarafında ise 35W-100W aralığı görüyoruz. Intel cephesinde en fazla 65W seviyeleri mevcut.

EPYC 3000 serisinin iki sınıfa ayrılacağı tahmin ediliyor. EPYC 3300 sınıfında üst seviye işlemciler, EPYC 3200 sınıfında ise alt seviye işlemciler bulunacak. EPYC 3000 serisinin ilk üyesi EPYC 3251 yongasının önümüzdeki aylarda piyasaya çıkması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim